fbpx

Έλκεις αυτό που Είσαι…! Έλκεις αυτό που Νιώθεις…!

Υπάρχει η πεποίθηση πως έλκουμε πιο εύκολα αυτά που φοβόμαστε παρά αυτά που επιθυμούμε! Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι απλά ένα μεγάλο ψέμα…! Έλκουμε πιο εύκολα αυτά που φοβόμαστε, γιατί τα σκεφτόμαστε πιο έντονα από αυτά που επιθυμούμε! Εστιάζουμε τόσο έντονα τις σκέψεις μας σε αυτά που δεν επιθυμούμε να συμβούν που τους δίνουμε χώρο να Δημιουργηθούν στον κόσμο μας!

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πως οι σκέψεις μας έχουν Δύναμη και πως προσελκύουμε είτε αυτά που φοβόμαστε είτε αυτά που δεν επιθυμούμε είτε αυτά που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε! Το Σύμπαν δεν κάνει διακρίσεις! Και ούτε υπάρχει ένας Δημιουργός που επιλέγει τι θα έχω εγώ και τι εσύ… Πάνω σε ποιον κανόνα θα μπορούσε να βασίσει αυτή την διάκριση; Για αυτό και οι Νόμοι του Σύμπαντος είναι Ξεκάθαροι και Ακριβείς! Ισχύουν για όλους μας και εξαρτάται από εμάς τι θα Υλοποιήσουμε! Και μία πολύ όμορφη αρχή είναι να δίνουμε μεγάλη προσοχή στο που εστιάζουμε την προσοχή μας! Τα πάντα ξεκινάνε από το επίπεδο της σκέψης…! Και αυτό είναι μία πανέμορφη Αλήθεια και μία Αισιόδοξη οπτική, γιατί μας οδηγεί στο να προσέχουμε ιδιαίτερα το τι σκεφτόμαστε και να αναιρούμε οποιαδήποτε σκέψη βασίζεται σε κάποιον φόβο ή σε κάτι που δεν επιθυμούμε να ζήσουμε! Πίσω από αυτή την αρνητική σκέψη σίγουρα υπάρχει κάποια περιοριστική πεποίθηση και είναι θαυμάσιο ότι έχουμε στη διάθεσή μας τόσα εργαλεία που μας βοηθούν να αποκωδικοποιήσουμε αυτό το φόβο και να τον αντικαταστήσουμε με μία πεποίθηση θετική!

Το γεγονός ότι φοβάσαι, δηλώνει ξεκάθαρα ότι κάτι επιθυμείς να πραγματοποιήσεις…! Κάθε φόβος από πίσω του κρύβει κάτι που επιθυμείς να συμβεί και φοβάσαι ότι μπορεί να μην γίνει! Ο φόβος για μία σου επιθυμία κρύβει από πίσω του την Αγάπη σου για αυτό που ονειρεύεσαι! Εάν δεν το επιθυμούσες, δεν θα φοβόσουν!

Είναι εύκολο όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, να μπορώ να οραματίζομαι περισσότερα καλά πράγματα… Το θέμα είναι όμως να διδάξω τον Εαυτό μου να παραμένει εστιασμένος στα θετικά και να διατηρεί μία Αισιόδοξη οπτική, ακόμα και τις στιγμές που τα πράγματα δείχνουν πως δεν εξελίσσονται ομαλά, με ευκολία και άνεση!

Σίγουρα μπορείς να ανακαλέσεις μνήμες που είχες υλοποιήσει κάτι που επιθυμούσες πολύ! Συνειδητοποιείς πως είχες υλοποιήσει όλα εκείνα για τα οποία μέσα σου ήσουν ξεκάθαρος και σίγουρος; Υπήρχε ένας εσωτερικός ψίθυρος που σου έλεγε, μπορείς! Και έκανε την καρδιά σου να χτυπά δυνατά κάνοντας σε να νιώθεις Ενθουσιασμό, Δίψα για Δημιουργία, Χαρά, Ευγνωμοσύνη! Και ξαφνικά, κάτι γινόταν και αυτό που επιθυμούσες απλά το είχες…! Όταν το οραματιζόσουν υπήρχε σαν μία ιδέα στο μυαλό σου και όμως παρέμεινες εστιασμένος σε αυτό το όραμα και του έδινες Ζωή μέσα στα μονοπάτια του μυαλού σου! Ίσως και να μην γνώριζες συνειδητά τι έκανες τότε, αλλά να ξέρεις πως αυτός είναι ο Νόμος της Έλξης και ο έλεγχος των σκέψεων και ο οραματισμός είναι το βασικά πρώτα βήματα που κάποιος χρειάζεται να ακολουθήσει προκειμένου να μετατρέψει τα όνειρά του σε πραγματικότητα!

Φυσικά, δεν αρκεί ο έλεγχος των σκέψεων και ο οραματισμός! Χρειάζεται Δράση! Καθημερινή Δράση με Πειθαρχία, με Πρόγραμμα, με Οργάνωση, με Πίστη! Επίσης είναι πολύ Σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο που παίζουν τα Συναισθήματά μας σε αυτή την διαδικασία! Τα Συναισθήματά μας είναι ο εσωτερικός μαγνήτης! Είναι ο εσωτερικός μας πομπός που έλκει αυτά που σκεφτόμαστε! Για αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς οραματιζόμαστε θετικά να φροντίζουμε και τα συναισθήματά μας να είναι γεμάτα με Φως και Αισιοδοξία!

Και τις στιγμές που οι φόβοι θα ξεπροβάλλουν, χρειάζεται να παραμείνεις όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται στο Όραμα, στο Ποιος Είσαι, Που Επιθυμείς να οδηγήσεις τον Εαυτό σου και με όση Δύναμη έχεις μέσα σου να κάνεις τα βήματα που χρειάζονται!

Γίνομαι αυτό που σκέφτομαι…!
Υλοποιώ αυτά που Είμαι…!

Να θυμάσαι κάθε στιγμή πως αυτό που σκέφτεσαι επεκτείνεται…! Δώσε Δύναμη στο όραμά σου και στα όνειρά σου εστιάζοντας την προσοχή σου σε αυτά που επιθυμείς και όχι στους φόβους σου!

Κάνε όνειρα μεγάλα… Και φρόντισε τις στιγμές που το μυαλό θα σου πει δεν μπορείς, εσύ να του πεις με Σιγουριά… Κοίταξε με! Μπορώ! Και κάθε μέρα να χτίζεις το όνειρο, το όραμα γιατί έλκεις αυτό που μέσα σου νιώθεις και Είσαι…!

Και πάντα να θυμάσαι πως μπορείς τα πάντα γιατί τα πάντα Είσαι…! 

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως