fbpx

1_o

Οι Άγγελοι σήμερα, μας λένε πως το Θαύμα είναι μία εσωτερική διεργασία. Ένα Θαύμα χρειάζεται Πίστη, Ενθουσιασμό, Εμπιστοσύνη, Χαρά και Αγάπη! Και όλα αυτά είναι συναισθήματα που γεννιούνται στο κέντρο της καρδιάς μας, όχι έξω από εμάς. Το Θαύμα ξεκινάει πάντα από μέσα μας. Απλά εκδηλώνεται στον εξωτερικό μας κόσμο.

Οι Άγγελοι στο δικό μας Θαύμα γίνονται Συν – Δημιουργοί. Γιατί στην ουσία μας βοηθάνε να χτίσουμε και να διατηρήσουμε την Πίστη μας, τον Ενθουσιασμό μας, την Εμπιστοσύνη μας, την Ευγνωμοσύνη μας, τη Χαρά μας και την Αγάπη μας. Να συνδεθούμε και να βιώσουμε βαθιά μέσα μας όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που μπορεί να ακούγονται σαν απλές λέξεις, αλλά μέσα τους κρύβουν τη δύναμη μία ολόκληρης Ζωής και πολλών Θαυμάτων!

Όταν επιθυμείς κάτι, το οραματίζεσαι να συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή, η καρδιά σου ξεκινά και χτυπά σε ρυθμούς μελωδικούς, δημιουργώντας ένα όμορφο καρδιοχτύπι. Αυτό το καρδιοχτύπι την στιγμή, πριν κάνεις το βήμα να βρεθείς πάνω στη σκηνή για τον πιο όμορφο χορό. Εκείνο το καρδιοχτύπι το οποίο με αυτό τον τρόπο σου δίνει σημάδι πως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο προς το Θαύμα σου και την Υλοποίηση σου. Γιατί ο χτύπος της καρδιάς, ενεργοποιεί την μηχανή της Υλοποίησης του Σύμπαντος και τη Χαρά που χρειάζεσαι σε αυτή τη μαγική συνταγή.

Καθώς οραματίζεσαι αυτό που επιθυμείς, εμφανίζονται η Πίστη και η Εμπιστοσύνη πως οι Άγγελοι σε βοηθούν. Είσαι τόσο σίγουρος για αυτό που κάθε αμφιβολία απλά χάνεται σαν ένα φύλλο στον άνεμο.

Μέσα από το καρδιοχτύπι, τη Χαρά, την Πίστη και την Εμπιστοσύνη γεννάται ο Ενθουσιασμός ενός μικρού παιδιού την στιγμή που σκίζει το περιτύλιγμα ενός κουτιού αποκαλύπτοντας το πιο υπέροχο Δώρο. Τον Ενθουσιασμό που κάνει αυτό το παιδί, να νιώθει σίγουρο και απόλυτα βέβαιο ότι μπορεί απλά απλώνοντας το χέρι του και πηδώντας ψηλά, να πιάσει την πιο μεγάλη σαπουνόφουσκα. Και τελικά το καταφέρνει. Γιατί τα πάντα για αυτό το παιδί, φαντάζουν εφικτά. Και είναι εφικτά! Γιατί τα παιδιά πιστεύουν και ακόμα θυμούνται!

Σε όλο αυτό προσθέτουμε την Ευγνωμοσύνη σου μαζί με την Αγάπη σου και τα αγνά σου κίνητρα για αυτό που επιθυμείς να συμβεί και τότε το Θαύμα εμφανίζεται στην πραγματικότητα σου!

Και τότε συνειδητοποιείς πως το Θαύμα βρισκόταν όντως πάντα μέσα σου και απλά περίμενε να εκδηλωθεί. Αισθάνεσαι την πληρότητα να διαπερνά το κάθε σου κύτταρο, γιατί τελικά το Θαύμα είναι μία δική σου προέκταση. Μία προέκταση της Πίστης, της Εμπιστοσύνης, του Ενθουσιασμού, της Χαράς, της Ευγνωμοσύνης και της Αγάπης σου!

Και οι Άγγελοι συνεχίζουν… Ξέρουμε… Καθώς σου μιλάμε, το μυαλό σου τρέχει σε όλες εκείνες τις φορές που ήθελες κάτι, αλλά δεν ερχόταν ή αργούσε να εμφανιστεί. Θέλουμε να καθίσεις και να παρατηρήσεις τι συμβαίνει και δεν έρχεται αυτό που επιθυμείς. Τι συμβαίνει μέσα σου; Πώς αισθάνεσαι; Κάνεις όλα τα παραπάνω, αλλά κάτι συμβαίνει… Αγαπημένο μας παιδί, ποιο είναι το αρχικό συναίσθημα; Τι σου λέει η μικρή φωνούλα ψιθυριστά μέσα σου όταν δουλεύεις με την υλοποίηση σου; Αυτό για να το διαπιστώσεις, χρειάζεται να μείνεις στην απόλυτη σιωπή. Να βρεθείς να αιωρείσαι μέσα στα σύννεφα και να ακούσεις το μέσα σου να μιλά. Και τότε η πιο γλυκιά και τρυφερή αλήθεια, γίνεται το πιο μαλακό ένδυμα που αγκαλιάζει τους ώμους σου, εκείνα τα βράδια του Αυγούστου που το αεράκι σε κάνει να θες να κλειστείς στην αγκαλιά του αγαπημένου σου.

Όσο αφορά το χρόνο, όπως ήδη ξέρεις γλυκό μας παιδί, ο χρόνος είναι μία γήινη Δημιουργία. Το Σύμπαν μπορεί με ευκολία να σου εμφανίσει αυτό που επιθυμείς αυτήν εδώ τη στιγμή. Είσαι έτοιμος για αυτό; Όταν θέτεις χρονικούς περιορισμούς, αυτό απλά είναι η δική σου οπτική. Είναι το μέσα σου, πότε αισθάνεται πως αυτό που ζήτησε μπορεί να γίνει ή να το δεχτεί στην πραγματικότητα του.

Όταν ξεκινάτε να δουλεύετε σχετικά με το Θαύμα σας, σας πιάνει άγχος και ανυπομονησία. Με αυτό τον τρόπο δεν του επιτρέπεται να συμβεί. Δεν του δίνεται το ελεύθερο να εκδηλωθεί. Όταν οραματίζεσαι αυτό που επιθυμείς η Πίστη και η Εμπιστοσύνη παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ποιο το νόημα να επιθυμείς κάτι, αλλά μέσα σου να αγωνιάς, ότι μπορεί να μην το έχεις; Ή να προσπαθείς να ελέγξεις τα πράγματα και τις καταστάσεις; Για να συμβεί το Θαύμα, χρειάζεται Σιγουριά… Σιγουριά και Ηρεμία στην καρδιά και στις σκέψεις του μυαλού. Χρειάζεται ηρεμία συναισθηματική, ψυχολογική και ψυχική. Απόλυτη ηρεμία, ανάπαυλα, νηνεμία στα συναισθήματα και τις σκέψεις του νου. Όπως όταν κολυμπάς, και ανοίγεις χέρια και πόδια ανάσκελα και αφήνεσαι στην θάλασσα και τη ροή να σε πάει. Και εσύ ακούς, τους ήχους των κυμάτων να σκάνε πάνω στα αυτιά σου… Αλλά παραμένεις εκεί, να απολαμβάνεις. Ήρεμος και Γαλήνιος. Αυτή την ηρεμία χρειάζεσαι τη στιγμή του Θαύματος σου. Σου λέμε, να ηρεμήσεις, να εμπιστευτείς να αφεθείς και να επιτρέψεις στο Θαύμα να συμβεί.

Τα Θαύματα δεν συμβαίνουν, γιατί ασχολείσαι πάρα πολύ μαζί τους. Γιατί όταν ασχολείσαι πάρα πολύ μαζί τους, τα απωθείς. Γιατί το γεγονός ότι ασχολείσαι πάρα πολύ μαζί τους δηλώνει ότι φοβάσαι. Γιατί η Αγάπη είναι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Είναι σίγουρη για την έκβαση της κατάστασης και του Θαύματος. Αυτή τη στιγμή μπορεί και να σκεφτείς, ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον οραματισμό. Όχι, καθόλου σε αντίθεση δεν έρχεται. Οραματίσου αυτό που επιθυμείς, με Αγάπη. Όχι με φόβο. Ο φόβος δημιουργεί εμμονές, άγχος, ανησυχία. Η Αγάπη δημιουργεί Σιγουριά, Ηρεμία, Σταθερότητα.

Και πάντα να θυμάστε, οι Άγγελοι συνεχίζουν, πως Θαύμα και Υλοποίηση είναι το ίδιο πράγμα.

Καλά Θαύματα αγαπημένοι μου.

Το Θαύμα είναι κάτι εύκολο για να συμβεί. Είναι απλά μία προέκταση αυτών που μέσα σου έχεις, νιώθεις και πιστεύεις.

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως

* Φωτογραφία τραβηγμένη από την αγαπημένη μου Τάνια Φύτρου. Σε ευχαριστώ από καρδιάς!