fbpx

0170f463d10328f8f271dd8dfb229c18

“Τι όμορφη μέρα. Όλα βρίσκονται σε πλήρη τάξη και απόλυτη ηρεμία. Ευχαριστώ για αυτό!” Κάνοντας αυτή την σκέψη έκλεισε τα μάτια της και επικαλέστηκε κοντά της τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Σε παρακαλώ έλα κοντά μου, είπε και αμέσως ένα δροσερό αεράκι, χάιδεψε το πρόσωπό της.

– Έλα… πάμε να πετάξουμε, της είπε.

Δεν έχασε ευκαιρία… Του έδωσε το χέρι της με απόλυτη σιγουριά. Πέταξαν ψηλά, έγιναν ένα με τον καταγάλανο Ουρανό. Κάθισαν σε ένα κατάλευκο σύννεφο και αγνάντευαν την τελειότητα.

– Ξέρεις τι σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες; Πως υπάρχουν φορές που προσεύχομαι αλλά δεν αλλάζει κάτι. Και τελικά αναρωτιέμαι… με ακούει κανείς;

Γύρισε, την κοίταξε και με γλυκύτητα της απάντησε…

– Πάντα σε ακούω. Ακούω την κάθε σου σκέψη. Νιώθω το κάθε τι που αισθάνεσαι. Ακούω ακόμα και την παραμικρή σκέψη, τον παραμικρό ψίθυρο πίσω από την σκέψη σε κάθε σου προσευχή.

– Τότε γιατί δεν γίνεται αυτό που επιθυμώ;

– Με τι διάθεση προσεύχεσαι;

– Με τι διάθεση προσεύχομαι; Ζητώ βοήθεια. Κάνω έκκληση για βοήθεια, γιατί νιώθω μόνη, φοβισμένη.

– Ακριβώς. Ζητάς βοήθεια με κίνητρο το φόβο και την έλλειψη. Με τον τρόπο που προσεύχεσαι δηλώνεις πως κάτι σου λείπει. Προσεύχεσαι νιώθοντας έντονα τον φόβο μέσα σου, ελπίζοντας και εκλιπαρώντας απλά για μία αλλαγή, για ένα Θαύμα.

– Ε ναι. Και που είναι το κακό σε αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Αφού όντως αυτό που ζητώ δεν το έχω.

– Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να σε βοηθήσω να το αλλάξεις αυτό. Έχουμε πει πολλές φορές πως είσαι ο Δημιουργός της Ζωής σου. Πως δημιουργείς την πραγματικότητά σου με βάση αυτά που σκέφτεσαι και αυτά που νιώθεις. Βέβαια, τα συναισθήματά σου υπάρχουν, επειδή έκανες τις συγκεκριμένες σκέψεις. Αν επομένως αλλάξεις τις σκέψεις σου, θα αλλάξουν αυτόματα και τα συναισθήματά σου. Ωραία ως εδώ;

– Ναι. Αυτά μου τα έχεις πει τόσες πολλές φορές και νομίζω πως ήδη έχω καταφέρει να ελέγχω τις σκέψεις μου, άρα και τα συναισθήματά μου σε ένα μεγάλο βαθμό.

– Ναι γλυκό μου παιδί, μια χαρά τα καταφέρνεις. Συνεχίζουμε;

– Φυσικά, φυσικά του είπε και του χαμογέλασε γλυκά.

– Την στιγμή λοιπόν που κάνεις την προσευχή σου και αισθάνεσαι ότι αυτό που ζητάς δεν το έχεις, γίνεσαι μία συνειδητότητα έλλειψης. Άρα ζητάς από την πλευρά της έλλειψης και του φόβου. Γνωρίζεις όμως ήδη, πως εσύ δημιουργείς την πραγματικότητά σου, με βάση αυτά που σκέφτεσαι και αυτά που νιώθεις. Άρα πώς γίνεται να πραγματοποιήσεις το θετικό και η προσευχή σου να υλοποιηθεί όταν ζητάς κάτι από την οπτική της έλλειψης; Πώς γίνεται μέσω του αρνητικού να φέρεις το θετικό στην Ζωή σου; Πώς περιμένεις να έρθει η θετική αλλαγή μέσω της αρνητικής σκέψης, συναισθήματος και λόγου; Όταν εστιάζεις στο αρνητικό, αυτό θα υλοποιήσεις. Το αρνητικό φέρνει πάντα αρνητικό αποτέλεσμα. Το θετικό φέρνει το θετικό.

– Άρα όταν προσεύχομαι είναι σαν να ικετεύω τον Θεό και Εσάς να κάνετε κάτι για εμένα. Δηλώνω πως κάτι μου λείπει. Και η προσευχή καταντά δράμα και εγώ θύμα.

– Ναι, αγγελένια μου. Ενώ η προσευχή για να είναι σωστή, στην ουσία παίρνει την μορφή της Ευγνωμοσύνης! Πως κάτι ήδη το έχεις. Όχι πως κάτι σου λείπει και παρακαλάς για να έχεις. Επίσης, την στιγμή που κάθεσαι να προσευχηθείς, μέσα σου τρέμεις. Όταν παρακαλάς για κάτι, στην πραγματικότητα φοβάσαι πως ίσως και να μην λάβεις ποτέ. Άρα αμφιβάλλεις για το αποτέλεσμα. Σωστά;

– Ναι… του απάντησε κουνώντας το κεφάλι της διστακτικά.

– Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως αμφιβάλλεις για τον ίδιο τον Θεό και για την δύναμη που λες ότι έχει. Ή μέσα σου σκέφτεσαι πως ο Θεός επιλέγει, σε ποια προσευχή θα πει ναι και σε ποια όχι. Αλλά Ένα έχω να σου πω. Πως ο Θεός ακούει, απαντάει και πραγματοποιεί όλες τις προσευχές!

– Μα πώς γίνεται αυτό; Αφού…υπάρχουν προσευχές που δεν έχουν απαντηθεί. Ακόμα και εκείνες πως έχω κάνει μέσω της Ευγνωμοσύνης.

– Όταν προσεύχεσαι η σκέψη σου, το συναίσθημα σου και ο λόγος σου είναι θετικά;

– Ναι, είναι.

– Μην βιάζεσαι να απαντήσεις. Η πραγματική σκέψη είναι θετική; Η σκέψη που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι θετική; Εκείνη η μικρή φωνούλα μέσα σου, συμφωνεί με αυτά που σκέφτεσαι, νιώθεις και λες; Ή την στιγμή που προσεύχεσαι ακόμα και μέσω της Ευγνωμοσύνης, όπως λες, σου ψιθυρίζει γλυκά πως αυτό δεν γίνεται; Γλυκό μου παιδί, όσο περισσότερο ξεκάθαρη γίνεσαι και Είσαι με τον εαυτό σου, άλλο τόσο θα είναι και ο Θεός μαζί σου. Ο Θεός υλοποιεί αυτά που πραγματικά ζητάς, νιώθεις και λες. Πραγματικά! Δεν είναι επιλεκτικός! Υλοποιεί αυτά που πραγματικά επιθυμείς εσύ για εσένα!

– Τώρα καταλαβαίνω… Μου λες να ανακαλύψω την μοναδική μου Αλήθεια…

– Ακριβώς… Η μοναδική σου, μονάκριβη Αλήθεια σου ποια είναι; Πάντα να την ελέγχεις γιατί σου λέει πάντα και μόνο την Αλήθεια!

– Κατάλαβα… Επιτέλους κατάλαβα. Οπότε κάθε φορά που προσεύχομαι και νιώθω μέσα μου την μικρή φωνούλα να αμφισβητεί, χρειάζεται να αποκωδικοποιώ αυτό που αισθάνομαι, για να προσεύχομαι χωρίς φόβο, αλλά με Ευγνωμοσύνη. Τέλεια! Να ρωτήσω επίσης κάτι άλλο. Μου είπες πριν πως αμφιβάλλω για τον ίδιο τον Θεό, όταν προσεύχομαι με φόβο. Άρα η προσευχή και η υλοποίηση της έχει να κάνει με την σχέση μου με τον Θεό και Εσάς, τους Αγγέλους μας; Αυτό μου λες;

– Ναι. Η υλοποίηση των προσευχών σου, έχουν να κάνουν με το τι πραγματικά πιστεύεις μέσα σου για τον Θεό και Εμάς, όπως λες. Σε ρώτησα και πριν. Πιστεύεις πως ο Θεός είναι Παντοδύναμος; Πιστεύεις πως έχει την δύναμη να υλοποιεί τα πάντα και πως τα πάντα προέρχονται από αυτόν; Τι αληθινά πιστεύεις για τον Θεό;

– Σωστά… όταν μέσα μου πιστεύω πως ο Θεός είναι Παντοδύναμος αυτόματα σταματώ να αμφιβάλλω πως δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό που ζητώ, γιατί η Πίστη μου παραμένει ακλόνητη. Ενώ μέχρι τώρα υπήρχαν φορές που ζητούσα, ικετεύοντας και παρακαλώντας, αμφιβάλλοντας για το αποτέλεσμα. Άρα όταν πιστεύω ακράδαντα πως ο Θεός υλοποιεί τα πάντα, στην ουσία, όταν προσεύχομαι δεν παρακαλώ, αλλά ευγνωμονώ και ευχαριστώ προκαταβολικά νιώθοντας απόλυτη Σιγουριά για το αποτέλεσμα.

– Ακριβώς. Μπράβο, μπράβο, της είπε γελώντας. Άρα, κάτω από αυτό το πρίσμα η κάθε προσευχή, από μία προσευχή ικεσίας μετουσιώνεται σε μία προσευχή Ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών. Γιατί γνωρίζεις πως ήδη έχεις. Γιατί πιστεύεις πως ο Θεός απαντάει πάντα! Γιατί πιστεύεις στην Παντοδυναμία του Θεού! Γιατί αυτή, είναι μία αιώνια Αλήθεια! Αυτή δεν αναζητάς τόσο καιρό;

– Ναι. Αναζητώ και επιθυμώ να συνδέομαι με την Μία, αιώνια Αλήθεια!

– Αυτή είναι Μία Αλήθεια! Τι θα κάνεις τώρα με αυτή; Θα πιστέψεις; Θα αμφισβητήσεις ξανά; Πώς θα προσευχηθείς την επόμενη φορά;

– Με Ευγνωμοσύνη και λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ…. γιατί η Αλήθεια είναι πως ήδη έχω. Γιατί ο Θεός είναι μόνο Αγάπη και όλα προέρχονται από Αυτόν. Είναι Πανταχού Παρόν και τα Πάντα Πληρών. Τα Πάντα Πληρών! Θα το λέω συνέχεια μέχρι να το συνειδητοποιήσω πλήρως. Πραγματικά είναι μία από τις πιο σπουδαίες συνειδητοποιήσεις και μία εκπληκτική Αλήθεια! Σε ευχαριστώ… Ειλικρινά…

– Είμαι πάντα εδώ για εσένα… Το ξέρεις αυτό…

– Φυσικά…

Και έτσι όπως καθόντουσαν στα σύννεφα, ήρθαν δίπλα τους και άλλοι Αρχάγγελοι και Άγγελοι. Κάθισαν όλοι μαζί παρέα. Πείραζαν ο ένας τον άλλον, γελούσαν.

– Επιθυμώ να προσευχηθώ, τους είπε δυνατά.

Όλοι γύρισαν και την κοίταξαν. Εκείνη έκλεισε τα μάτια, τοποθέτησε τα χέρια της μπροστά από την καρδιά και με καθαρή φωνή είπε…

– Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου διαρκώς! Σας ευχαριστώ που στέκεστε στο πλευρό μου! Σας ευχαριστώ, γιατί μου προσφέρετε πάντα ό,τι Αγαπώ και επιθυμώ! Σας ευχαριστώ γιατί μαζί σας γίνομαι ένα παιδί και πάλι… Και θυμάμαι πόσο όμορφα είναι όταν παίζεις και πως μέσω του γέλιου, της Χαράς και της Αγάπης μπορώ να ανακαλύψω την Αλήθεια, να εξελιχθώ και να θυμηθώ! Σας ευχαριστώ! Σας Αγαπώ!

Είχαν μαζευτεί Όλοι γύρω της! Ο Ένας αγκάλιαζε τον Άλλον, ώσπου έγιναν όλοι Ένα! Μία μεγάλη, ζεστή, φωτεινή αγκαλιά!

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως