tumblr_ljku8zEIkC1qcxieko1_500

Αγαπημένο μου εγώ. Νιώθω την ανάγκη να σου γράψω, για να σου ξεκαθαρίσω πως νιώθω για σένα.

Καταρχήν θέλω να σε Ευχαριστήσω, που τόσα χρόνια υπάρχεις μέσα μου. Είμαι ο άνθρωπος που είμαι, επειδή εσύ υπάρχεις! Είμαι Ευγνώμων για αυτό! Αλλά…

Ναι, αγαπητό μου, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…

Τόσα χρόνια παρουσίας, μέσα στην ύπαρξή μου, πίστευα πως θες το καλό μου. Κατέληξα όμως στο συμπέρασμα πως έκανα λάθος. Η δουλειά σου, τελικά, είναι να με γεμίζεις με φόβους, ανασφάλειες, νεύρα, απογοήτευση, εκνευρισμό και απαισιοδοξία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισα καταστάσεις στην Ζωή μου με τέτοιο τρόπο, που το μόνο που κατάφερνα ήταν να κάνω εσένα πιο δυνατό. Ναι. Εσένα. Και εγώ, έπεφτα… Μόλις αντιδρούσα με έναν από τους τρόπους που μου είχες μάθει, ένιωθα μέσα μου ένα απέραντο κενό. Με δίδαξες λοιπόν μέσα σε όλα να αντιμετωπίζω την Ζωή, σαν Θύμα.

Αυτό όμως που ξέχασες να μου υποδείξεις, είναι ότι είχα και άλλη επιλογή. Αυτή του Δημιουργού! Υποτίθεται πως μεταξύ μας, υπήρχε ειλικρίνεια. Έπεσα έξω. Αυτό που απλά επιθυμούσες, είναι να ασκείς επάνω μου εξουσία και έλεγχο. Από εκεί πήγαζε η δύναμή σου. Με έκανες να πιστέψω πως έτσι είναι ο κόσμος. Αμείλικτος, σκληρός, άδικος. Πως ο Σεβασμός, η Εκτίμηση και η Αγάπη, είναι Αξίες που δύσκολα κάποιος μπορεί να τις αγγίξει. Πως δεν είμαι αρκετά καλή, σε αυτά με τα οποία καταπιάνομαι. Πως δεν αξίζω την Αγάπη των ανθρώπων έτσι απλά. Πως έπρεπε συνεχώς να πολεμάω για να την κερδίσω. Πως τα χρήματα, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να τα αποκτήσεις, και αν θα τα αποκτήσεις. Γιατί η ζωή είναι άδικη. Αυτά μου έμαθες και αυτά με δίδαξες.

Μου στέρησες όμως το δικαίωμα της επιλογής. Δεν μου είπες πως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή της Ομορφιάς, και της Γαλήνης. Η πλευρά της Αγάπης!
Γελάς ε; Το γνώριζες πως υπήρχε και αυτή η πλευρά, αλλά δεν ήθελες να την ανακαλύψω ποτέ. Γιατί, υπήρχε το ενδεχόμενο να την διαλέξω. Και εσύ τότε τι θα γινόσουν; Σωστά…

Ξέρεις κάτι; Την γνώρισα την άλλη πλευρά της ζωής. Και ξέρεις και κάτι ακόμα; Την επέλεξα. Τι συμβαίνει; Γιατί μαζεύτηκες;

Σε Αγαπώ, γιατί μπορεί να με γέμισες τόσα χρόνια με φόβους, φοβίες και ανασφάλειες, αλλά βρήκα τον τρόπο να τα ξεπερνώ όλα αυτά με ευκολία. Πλέον έγινα ο Δημιουργός της Ζωής μου και δεν ασκείς καμία δύναμη και εξουσία επάνω μου. Είμαι πολύ Χαρούμενη για αυτό! Οι ατελείωτοι μονόλογοί σου, για να με κρατάς στην αφάνεια, και την ανασφάλεια δεν υπάρχουν πια. Το μόνο που κατάφερες τελικά, είναι να με κάνεις να εκτιμήσω τις Ομορφιές της Ζωής στο μέγιστο βαθμό! Σε Ευχαριστώ!

Επέλεξα τον Ανώτερο μου Εαυτό σαν οδηγό στην Ζωή μου. Περνάω καλύτερα μαζί του, γιατί αυτό που μου μαθαίνει, είναι πώς να κάνω την Ζωή μου ευκολότερη και καλύτερη. Μου μαθαίνει πως η Ζωή είναι τόσο γλυκιά. Πως οι άνθρωποι είναι καλοί, γεμάτοι Αγάπη και Αισιοδοξία! Μου έμαθε πώς να χαμογελώ καθημερινά, και να θέτω στόχους υψηλούς για την Ζωή μου! Και το πιο σημαντικό; Με έμαθε να Αγαπώ! Τον εαυτό μου και κατ’ επέκταση τον κόσμο όλο!

Βγάλε και άλλους φόβους μου και τραύματα στην επιφάνεια. Δεν φοβάμαι πια. Μπορώ να τους αντιμετωπίσω και να βγω κερδισμένη. Σε προκαλώ. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να γίνω πιο Δυνατή και πιο Λαμπερή! Τελικά, όλοι οι φόβοι είναι ένα ψέμα. Μία αυταπάτη, ότι ο κόσμος που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι σκοτεινός γεμάτος αδικία. Σε πληροφορώ πως ισχύει το αντίθετο.

Ο κόσμος είναι γεμάτος Φως, Αισιοδοξία και Αγάπη! Σε κάθε σου προσπάθεια να με ρίξεις, έχω την Δύναμη πλέον και σου λέω σταμάτα! Και πριν προλάβεις, να μου εμφανίσεις τον φόβο ξανά, τον έχω λύσει. Έχω ανακαλύψει από πού προήλθε, τον έχω αγκαλιάσει και έτσι απλά έχει φύγει! Χωρίς νεύρα, χωρίς εκνευρισμό, κλάμα και απογοήτευση. Αλλά με αγκάλιασμα, χαμόγελο, Αποδοχή και Αγάπη!

Γι’ αυτό σου λέω αγαπημένο μου εγώ, έχασες! Και εγώ κέρδισα! Κέρδισα μία Ζωή μέσα στο Φως, την Αγάπη, την Χαρά, την Ευτυχία, την Υγεία, την Ευημερία, και την Αφθονία!

Αν θες, έλα μαζί μου. Θα σου γνωρίσω έναν άλλο κόσμο. Λαμπερό και Υγιή… Αν πάλι αποφασίσεις πως θες να μείνεις απέναντί μου, απλά σου λέω πως μόλις έκανες την λάθος επιλογή. Γιατί εκεί που ήμουν, δεν ξαναγυρίζω. Μ’ αρέσει εδώ! Αποφάσισα να ζήσω στο Φως, να υπηρετήσω το Φως και την Αγάπη! Γιατί, στην τελική είμαι φτιαγμένη από την Αγάπη και το Φως! Γιατί, το Φως και η Αγάπη πάντα κερδίζουν! Γιατί μπροστά στο δικό σου σκοτάδι, το δικό μου Φως είναι πιο δυνατό!

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως