fbpx

Παρατηρήστε τον κόσμο γύρω σας. Τι βλέπετε; Καταρχήν βλέπετε ανθρώπους. Με μία δεύτερη ματιά και σκέψη αντιλαμβάνεστε πως ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μία ατομική οντότητα, και κατ’ επέκταση ανήκει σε μία ή και περισσότερες ομάδες, οι οποίες έχουν κοινό σκοπό, κοινά ενδιαφέροντα, κοινά χαρακτηριστικά, απόψεις και αντιλήψεις. Το ίδιο ισχύει και για κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη Γη. Για τα ζώα, τα φυτά. Όλα ξεκινάνε από το Ένα, και καταλήγουν στο Όλο. Στο σύνολο.
Κρατήστε λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, και διευρύνετε τις σκέψεις σας στον κόσμο των Αγγέλων. Όπως λοιπόν, εδώ στον πλανήτη Γη, υπάρχουν τάξεις και ομάδες, το ίδιο ισχύει και για τον Πνευματικό κόσμο.
Ο Πνευματικός κόσμος, όπως ακριβώς και ο Γήινος, χωρίζεται σε Ομάδες, Ουράνια Τάγματα, ή αλλιώς Ουράνιες Σφαίρες. Υπάρχουν 3 Ουράνιες Σφαίρες, όπου η κάθε μία αποτελείται από 3 επιμέρους Αγγελικές Ομάδες. Άρα στο σύνολο έχουμε 9 Αγγελικά Τάγματα, 9 Αγγελικές Κατηγορίες. Οι οποίες είναι οι εξής:

1η Σφαίρα, η οποία αποτελείται από:

Σεραφείμ: Αποτελούν την υψηλότερη τάξη Αγγέλων. Είναι οι πιο Φωτεινοί Άγγελοι, και αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά στον Θεό. Περιβάλλουν τον θρόνο του Θεού και ψέλνουν τον Τρισάγιο Ύμνο. Έχουν δημιουργηθεί από το πιο Αγνό και Λαμπρό Φως. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θεωρείται Σεραφείμ.

Χερουβείμ: Αποτελούν το δεύτερο υψηλότερο τάγμα. Μετά τα Σεραφείμ, τα Χερουβείμ είναι τα όντα που βρίσκονται πιο κοντά στον Ύψιστο. Συνήθως απεικονίζονται σαν φτερωτά βρέφη όπως ο Έρωτας. Έχουν δημιουργηθεί από την Απόλυτη και Αγνή Αγάπη. Χερουβείμ, θεωρείται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.

Θρόνοι: Βρίσκονται πάντα δίπλα στον Θεό. Εμφανίζονται σαν μεγάλοι πύρινοι τροχοί με αμέτρητα μάτια. Κάνουν γνωστό το Θέλημα του Θεού με αμεροληψία, και θεωρούνται οι Άγγελοι της Δικαιοσύνης, της Ταπεινότητας, της Ειρήνης. Λέγεται ότι η Μητέρα Μαρία, ανήκει σε αυτή την Ομάδα.

2η Σφαίρα, η οποία αποτελείται από:

Εξουσίες: Αποτελούν το ανώτερο τάγμα στην 2η Σφαίρα. Είναι οι επιβλέποντες των Αγγέλων. Είναι ελεήμονες, εκφράζοντας το Μεγαλείο του Θεού χωρίς καταπίεση. Γίνονται οι γέφυρα μεταξύ της πνευματικής και υλικής υπόστασης. Διδάσκουν όλους τους υπόλοιπους Αγγέλους και ελέγχουν τα Αγγελικά καθήκοντα. Κρατάνε ένα σκήπτρο στο αριστερό τους χέρι, και μία χρυσή ράβδο στο δεξί.

Αρχές ή Αρετές: Είναι οι Άγγελοι που πραγματοποιούν Θαύματα στην Γη και άρουν τους φυσικούς Νόμους. Οπλίζουν με Θάρρος και Δύναμη τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Δυνάμεις: Είναι οι Φύλακες των Ακασικών Αρχείων. Είναι μαχητές, που εντοπίζουν και εξαγνίζουν τον κόσμο από τις χαμηλές και αρνητικές δυνάμεις. Είναι φρουροί των οδών προς τους Ουρανούς και καθοδηγούν τις χαμένες ψυχές πίσω στην πηγή.

3Η Σφαίρα, η οποία αποτελείται από :

Κυριότητες ή Ηγεμονίες: Οι Κυριότητες εργάζονται με τους Φύλακες Αγγέλους μας, για να μας δώσουν Φώτιση και Εμπνευση. Προστατεύουν τα έθνη και φροντίζουν τον πλανήτη.

Αρχάγγελοι : Είναι αρχηγοί των Αγγέλων. Δρουν σε πολλά επίπεδα και διαστάσεις ταυτόχρονα. Είναι οι επιβλέποντες της ανθρωπότητας και των Φυλάκων Αγγέλων μας. Είναι Αγγελιαφόροι θεϊκών εντολών. Ακτινοβολούν την Θεϊκή Αγάπη, Σοφία, Δύναμη σε όλο της το Μεγαλείο.

Άγγελοι και Φύλακες Άγγελοι: Υπάρχουν αμέτρητοι Άγγελοι, με πολλά διαφορετικά καθήκοντα. Το καθετί γύρω μας, φυλάσσεται από έναν Άγγελο. Οι Άγγελοι φέρνουν Αρμονία και Ισορροπία στην Ζωή μας. Μεταφέρουν από εμάς μηνύματα και προσευχές προς τους Ουρανούς καθώς επίσης ιδέες, εμπνεύσεις και καθοδηγήσεις από τους Ουρανούς προς εμάς.

Ο κάθε ένας από εμάς έχει τον προσωπικό του Φύλακα Άγγελο, ο οποίος τον ακολουθεί στα βάθη των αιώνων, σε όλες του τις ενσαρκώσεις. Είναι πάντα δίπλα μας, και περιμένει την δική μας άδεια για να επέμβει και να μας βοηθήσει σε οποιαδήποτε δυσκολία.
Όταν συντονιζόμαστε με τον Πνευματικό Κόσμο, η βοήθεια έρχεται άμεσα. Όχι πάντα όμως, με τον τρόπο που εμείς γήινα έχουμε στο μυαλό μας.
Όσο περισσότερο εργαζόμαστε με τον εαυτό μας, και ερχόμαστε σε σύνδεση με τον Ανώτερο μας Εαυτό και την Πηγή, η επικοινωνία με τον Αγγελικό κόσμο, γίνεται πιο έντονη, και σιγά σιγά συνειδητοποιούμε πως αυτά τα υπέροχα όντα βρίσκονται υπομονετικά και συμπονετικά πάντα στο πλευρό μας. Δεν μας αφήνουν λεπτό. Αποτελούν τους αεικίνητους, αμερόληπτους, ανίκητους, γεμάτους Αγάπη φίλους μας. Το μόνο που περιμένουν είναι ένα δικό μας νεύμα, για να λάβουν δράση, με τον δικό τους πανέμορφο και ανεπανάληπτο τρόπο. Το μόνο που επιθυμούν είναι να ζητήσουμε την βοήθειά τους, αλλά χωρίς υποδείξεις. Εκείνοι γνωρίζουν, και με Απέραντη Αγάπη μας βοηθάνε να λύσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και αν εμφανιστεί, σύμφωνα πάντα με το δικό μας και το γενικό Ανώτερο Καλό.

Πολύ λογικά όμως μπορεί θα αναρωτηθείτε. Τελικά είναι όντως τα πράγματα τόσο απλά; Μπορούν οι δυσκολίες να λυθούν τόσο απλά, και τόσο εύκολα;

Με μεγάλη σιγουριά θα σας πω ένα μεγάλο Ναι! Τα πάντα για τους Αγγέλους είναι απλά. Η δυσκολία είναι δική μας ανακάλυψη. Γι’ αυτό αφεθείτε, παραδώστε, πιστέψτε, για να λάβετε τις Ευλογίες και τα Θαύματα που υπάρχουν στον Ουρανό για εσάς!

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως