fbpx

my-sweet-home-cartoon_23-2147501911

Νιώθω τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ στο πλευρό μου…

Μιλήστε μου, τους ζητώ και χωρίς να περιμένω κάτι συγκεκριμένο απλά κλείνω τα μάτια…

“Τι είναι ένα σπίτι τελικά; Δεν είναι μόνο οι 4 τοίχοι, αλλά είναι οι άνθρωποι και τα όνειρα τους που βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε αυτούς. Είναι όλες οι στιγμές που μοιράζονται, οι συζητήσεις, τα τραπέζια με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, είναι η Φιλοξενία και η Αγάπη που αγκαλιάζει όποιον μπαίνει μέσα σε αυτό. Είναι η Χαρά, η Ευτυχία και η Προσμονή που νιώθεις για να γυρίσεις σε αυτό καθώς τελειώνεις τη δουλειά σου.

Το κάθε σπίτι έχει τη δική του ιστορία. Είναι η ιστορία των ανθρώπων που εκεί κατοικούν. Εάν αγγίξεις τους τοίχους του, κλείσεις τα μάτια σου και αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου, θα νιώσεις τη δόνηση τους και θα μπορέσεις να “ακούσεις” την ιστορία που έχει να σου πει.

Να θυμάσαι κάθε που φεύγεις ένα ταξίδι, να στέκεσαι στην πόρτα του, να το ευχαριστείς για όλα όσα επιθυμείς και στο γυρισμό να οραματίζεσαι κύματα Αγάπης και Χαράς να απελευθερώνονται από την καρδιά σου σε κάθε του σπιθαμή σαν ένδειξη Ευγνωμοσύνης.

Σε όποια γειτονιά και να μένεις, όσα τετραγωνικά και να είναι Αγάπησε το, Ευχαρίστησε το και αναβάθμισε το από ένα απλό σπίτι αποτελούμενο από 4 τοίχους σε ένα Σπιτικό… Ένα Σπιτικό Ζεστό, γεμάτο Θαλπωρή, Ασφάλεια, Προστασία, Αγάπη, Χαρά, Χαμόγελα, Γέλια, Όνειρα… Κάθε μέρα όταν επιστρέφεις από τις δουλειές σου να χαμογελάς. Να το φροντίζεις διατηρώντας το καθαρό και σε τάξη και οι στιγμές σου να είναι στιγμές εκπορευόμενες από το Φως. Σίγουρα θα υπάρξουν και διαφωνίες, αλλά τι σημασία έχουν; Άφησε τες να περάσουν… Άνοιξε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για να φύγει η όποια ένταση και καθώς θα τα κλείνεις κράτα μέσα μόνο τα όμορφα…

Και αν κάποια στιγμή είναι να φύγεις νιώσε Ευγνώμων που έζησες εκεί και άνοιξε τα φτερά σου για την καινούργια αλλαγή που έρχεται στη Ζωή σου. Είναι για καλό! Αρχάγγελοι βρίσκονται δίπλα σου σε αυτή τη μετάβαση και το σταυροδρόμι που τώρα περπατάς. Λένε πως όταν ένας κύκλος κλείνει ένας άλλος ανοίγει… αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι μία από τις μεγαλύτερες Αλήθειες. Κράτα ζωντανές τις αναμνήσεις μέσα σου για να έχεις να λες ιστορίες και προχώρα για να ανοίξεις το νέο κεφάλαιο στη Ζωή σου.”

Δύο μέρες έμειναν μέχρι αυτό το κεφάλαιο της δικής μας ιστορίας να κλείσει και ένα νέο να ξεκινήσει, τους απαντώ… Παντού γύρω μου υπάρχουν κούτες γεμάτες με πράγματα… Όλα άλλαξαν απλά επειδή πήραμε μία απόφαση… Έτσι είναι οι αλλαγές. Έρχονται τη στιγμή μιας απόφασης και είναι μόνο για καλό, αρκεί να τις δεις έτσι! 4 χρόνια πέρασαν από τότε που ήρθα εδώ… Ήταν εκείνο το σπίτι που για αρκετό καιρό δεν άνοιγα τα παντζούρια του και τώρα νιώθω συγκινημένη που φεύγω από εδώ… Τότε ήμουν μόνη και τώρα μαζί με τον σύντροφο μου μετακομίζουμε, για να μπορέσει αυτό το Σπιτικό να φιλοξενήσει το όνειρο μου και να γίνει ο χώρος του “Αγγέλων Φως”.

Τα Δώρα και οι Ευλογίες που βίωσα αμέτρητες! Κοιτάζω γύρω μου και μόνο Ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώσω, γιατί μέσα στα πολλά που συνειδητοποίησα ήταν πως η Αγάπη τελικά δεν γνωρίζει ούτε από τοίχους, ούτε από περιοχές. Συνειδητοποίησα πόσο υπέροχο είναι όταν μετατρέπεις ένα “άψυχο” σπίτι στο πιο γλυκό Σπιτικό! Πως όταν έχεις καλή διάθεση όλα μπορούν να γίνουν και πως τελικά όταν λένε πως όλοι οι καλοί χωράνε έχουν δίκιο. Μέσα σε ένα μικρό σαλόνι των 25 περίπου τετραγωνικών κάναμε θαυμάσιες γιορτές των 16 ατόμων και είμαι βέβαιη πως χωρούσαν άλλοι τόσοι…

Συνειδητοποίησα πως είναι η αγκαλιά και το φιλί που ανταλλάσσεις με τον άνθρωπο σου όταν γυρνάτε στο Σπιτικό σας που δίνει νόημα και ουσία στη Ζωή. Είναι τα όνειρα που κάνεις καθώς κάθεσαι τα βράδια απολαμβάνοντας ένα ποτήρι γλυκό κρασί… Είναι ο Έρωτας που πλανάται στον αέρα διακοσμώντας τα πάντα γύρω του ρίχνοντας τα διαποτισμένα με Αγάπη βέλη του… Είναι ο καφές που μοιράζεσαι με μία φίλη και το άνοιγμα καρδιάς που μοιράζεστε.

Και καθώς αυτά σκέφτομαι εξακολουθώ να νιώθω τους Αρχαγγέλους στο πλευρό μου. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε να πακετάρουμε βρίσκω συνέχεια φτερά… Μέχρι και μέσα στη ντουλάπα βρήκα εχτές και γέλαγα… Ακούω να μου μιλούν… “Είμαστε εδώ. Είναι για καλό! Απόλαυσε την εμπειρία. Λάβε τις Ευλογίες! Άνθρωποι σας βοηθούν αψηφώντας τη δική τους κούραση, συμμερίζονται τη δική σας Χαρά για το νέο σας ξεκίνημα. Παραδέξου το και νιώσε το ακόμα πιο βαθιά μου λένε καθώς χαμογελούν… Είστε Ευλογημένοι!” Και καθώς γράφω αυτές τις γραμμές οι καμπάνες της Εκκλησίας απέναντι ξεκινούν να χτυπούν… Ναι! Όλα είναι απλά Ευλογημένα!

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως