fbpx

Αρχάγγελοι

Οι Αρχάγγελοι, είναι άυλα πνευματικά όντα. Είναι οι Αρχηγοί των Αγγέλων, δρουν σε πολλά επίπεδα και διαστάσεις. Επιβλέπουν την ανθρωπότητα, μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον Ουρανό. Εκφράζουν και εκδηλώνουν τις Ύψιστες Αρετές του Θεού. Αποτελούν τις εκπορεύσεις της Θεϊκής Αγάπης, και του Θεϊκού Φωτός.

Ανάλογα με την πηγή που θα ανατρέξει κάποιος για να μάθει για τους Αρχαγγέλους, θα ανακαλύψει πως η κάθε θρησκεία και φιλοσοφία, έχει την δική της παράδοση σχετικά με τους Αγγέλους και τους Αρχαγγέλους.

Οι πιο γνωστοί σε εμάς Αρχάγγελοι είναι ο Μιχαήλ, ο Γαβριήλ και ο Ραφαήλ.

Οι αναφορές για τους Αρχαγγέλους έχουν ξεκινήσει στα πρώτα κείμενα της Σουμερίας, της Αιγύπτου, της Περσίας και της Ινδίας. Μεγάλο μέρος από όλα αυτά που έχουν γραφτεί για τον κόσμο των Αγγέλων, είχε γίνει από μυστικιστές, προφήτες, νομοθέτες και ποιητές.

Στην δική μας θρησκεία, αναφορές υπάρχουν, αλλά με το πέρασμα των χρόνων, όλα αυτά τα κείμενα παραλείφθηκαν από την Παλαιά Διαθήκη, και χάθηκαν.

Στην Αγία Γραφή, γίνονται συχνές αναφορές σχετικά με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, χωρίς όμως να δίνονται ιδιαίτερες λεπτομέρειες για αυτούς.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, με την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, ήρθε στον Πλανήτη Γη, μαζί με άλλους 6 Αρχαγγέλους και αμέτρητες λεγεώνες Αγγέλων. Βρίσκονται δίπλα στον κάθε άνθρωπο, για να τον προστατέψουν, να τον καθοδηγήσουν,  να τον βοηθήσουν στην εξέλιξή του σε αυτή και σε όλες τις διαστάσεις. Βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας, και ως προεκτάσεις τους Θεού, μας προσφέρουν τις Αρετές τους, στο μέγιστο βαθμό.

Οι Αρχάγγελοι είναι αμέτρητοι, αλλά σήμερα θα αναφερθούμε στους πιο γνωστούς σε εμάς.

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Συνδέεται με την ημέρα Κυριακή και την 1η Ακτίνα του Θεού. Το χρώμα του είναι το μπλε, και το όνομά του σημαίνει “ Αυτός που μοιάζει με το Θεό” ή “Πρίγκιπας του Φωτός” . Είναι ο προστάτης όλου του κόσμου και ο αρχηγός των Αγγέλων. Είναι ο Αρχάγγελος της Προστασίας, του Εξαγνισμού, του Ελέους και της Δικαιοσύνης. Εμφανίζεται φορώντας πανοπλία και κρατώντας ένα σπαθί στο χέρι. Είναι ο προστάτης των αστυνομικών, μας οπλίζει με Θάρρος, Δύναμη και μας βοηθάει να βρούμε τον Σκοπό της Ζωής μας και να τον ακολουθήσουμε. Βρίσκεται πολύ κοντά στον άνθρωπο και τον βοηθάει ακόμα και για πράγματα απλά και καθημερινά. Μπορείτε να τον επικαλεστείτε, κάθε φορά που νιώθετε την ενέργειά σας χαμηλή, όταν νιώθετε φόβο και ανασφάλεια για κάποιο λόγο.

Αρχάγγελος Ζοφιήλ

Συνδέεται με την ημέρα Δευτέρα και την 2η Ακτίνα του Θεού. Το χρώμα του είναι το χρυσό, και το όνομά του σημαίνει “ Η Ομορφιά του Θεού”. Είναι ο Αρχάγγελος της Ομορφιάς, της Τέχνης, της εσωτερικής Σοφίας και Γνώσης καθώς και της Αφθονίας. Μπορείτε να τον επικαλεστείτε, για να σας βοηθήσει με θέματα ομορφιάς είτε αφορά εσάς προσωπικά, είτε ολόκληρο τον πλανήτη. Όταν στην Ζωή σας αντιμετωπίζετε ζητήματα Αφθονίας, ζητήστε την βοήθειά του και με Χαρά θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από όλα αυτά που δεν σας επιτρέπουν να χαρείτε την Αφθονία του Σύμπαντος.

Αρχάγγελος Καμουήλ
Συνδέεται με την ημέρα Τρίτη και την 3η Ακτίνα, αυτή της Ενεργού – Δημιουργικής Νοημοσύνης . Το χρώμα του είναι το ροζ, και το όνομά του σημαίνει “ Αυτός που βλέπει τον Θεό”.  Είναι ο Αρχάγγελος της Αγάπης και μας βοηθάει με θέματα σχέσεων είτε πρόκειται για φιλικές, συγγενικές, είτε ερωτικές. Εάν αναζητάτε την αδελφή ψυχή σας, ζητήστε την βοήθεια του Αρχαγγέλου Καμουήλ. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με κάποιον φίλο, επίσης μπορείτε να τον επικαλεστείτε και με Χαρά θα σας βοηθήσει στην επίλυση του θέματος που σας απασχολεί.

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Συνδέεται με την ημέρα Τετάρτη και την 4η Ακτίνα, της Αρμονίας και της Αγνότητας. Το χρώμα του είναι το λευκό, και το όνομά του σημαίνει “ Ο Θεός είναι η Δύναμή μου”. Είναι ο Αρχάγγελος, της Θείας Χάρης, της Γαλήνης, της Χαράς. Είναι ο Αρχάγγελος που έδωσε τον κρίνο στην Παναγία μας, για να της αναγγείλει τον ερχομό του Ιησού. Για αυτό και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, σχετίζεται με την σύλληψη παιδιών. Επίσης μπορείτε να τον επικαλεστείτε όταν  χρειάζεστε βοήθεια, με κάποια καινούργια ιδέα, Έμπνευση. Όταν νιώθετε κολλημένοι και θέλετε κίνητρο για να συνεχίσετε. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, σας καθοδηγεί προκειμένου  να βρείτε τον Θεϊκό Σκοπό της ενσάρκωσής σας και την αποστολή σας.

Αρχάγγελος Ραφαήλ

Συνδέεται με την ημέρα Πέμπτη και την 5η Ακτίνα, της Επιστήμης. Το χρώμα του είναι το σμαραγδί, και το όνομά του σημαίνει “ Ο Θεός Θεραπεύει”. Είναι ο Αρχάγγελος της θεραπείας, και της Υγείας. Εργάζεται στενά με όσους ασχολούνται στον τομέα της Υγείας. Επικαλεστείτε τον, για να θεραπεύσει πληγές, ή αρρώστιες.

Αρχάγγελος Ουριήλ

Συνδέεται με την ημέρα Παρασκευή και την 6η Ακτίνα του Θεού. Το χρώμα του είναι το ρουμπινί- χρυσό και το όνομά του σημαίνει “ Το Φως του Θεού”. Μας βοηθάει και μας μαθαίνει να μετατρέπουμε αρνητικές καταστάσεις σε θετικές, εξομαλύνοντας συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Μας βοηθάει να βρούμε την Ισορροπία και την Γαλήνη στην Ζωή μας και την άνευ όρων Αγάπη.

 Αρχάγγελος Ζακχιήλ

Συνδέεται με την ημέρα Σάββατο και την 7η Ακτίνα του Θεού. Το Χρώμα του είναι το μωβ και το όνομά του σημαίνει “ Η Δικαιοσύνη του Θεού”. Είναι ο Αρχάγγελος της Ελευθερίας, της Ευσπλαχνίας, της Συγχώρεσης και του Εξαγνισμού. Καθοδηγεί τους Αγγέλους του Ελέους, μας βοηθάει να μετουσιώσουμε αρνητικά συναισθήματα σε θετικά, και μας μαθαίνει την Συγχώρεση.

Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι Αρχάγγελοι, αλλά οι συγκεκριμένοι, είναι οι πιο γνωστοί και προσωπικά εργάζομαι μαζί τους.

Κάθε φορά που χρειάζεστε την βοήθεια από τον Ουρανό, ανατρέξτε και ζητήστε καθοδήγηση από αυτούς τους Υπέροχους Αρχαγγέλους . Φροντίζουν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή με πάρα πολλούς τρόπους, και με όποιον και αν δουλεύετε σας βοηθάνε να λύσετε ό,τι και αν σας απασχολεί με απεριόριστη Αγάπη και Φροντίδα. Οι Ενέργειές τους είναι πολύ όμορφες, λεπτοφυείς, και με απέραντη Υπομονή σας μαθαίνουν να είστε Αισιόδοξοι απέναντι στη Ζωή. Με την παρουσία τους στην Ζωή σας, θα αρχίσετε να βλέπετε τα πάντα γύρω σας με άλλη ματιά. Αυτή της Αγάπης, της Χαράς, της Ευτυχίας και του Φωτός.

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως