fbpx

Shiny-Love-View1

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα ξεκίνησε να κάνει τον διαλογισμό της. Έβαλε την απαλή μουσική, φόρεσε τα ακουστικά της και έκλεισε τα μάτια. Αλλά αντί να επικαλεστεί τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ένιωσε την παρουσία του Αρχαγγέλου Καμουήλ και χωρίς να το καταλάβει είχε ήδη ανοίξει μία κενή σελίδα στην οθόνη του υπολογιστή της και άρχισε να γράφει. Χωρίς να σκεφτεί. Απλά άκουγε την καρδιά της… Χτύπαγε τόσο δυνατά…

– Μετάτρεψε την ημέρα σου σε ένα παιχνίδι, της είπε γλυκά σχεδόν τραγουδιστά ο Αρχάγγελος Καμουήλ. Και πριν προλάβει να του απαντήσει, συνέχισε να της λέει. Ξέρω, ξέρω. Θα μου πεις… Μα καλά; Η Ζωή παιχνίδι; Θα μπορούσε και να είναι. Ένα παιχνίδι, με κανόνες απλούς, χωρίς ανταγωνισμούς, αποχωρισμούς, δάκρυα, πόνο και φόβο. Απλά με την Αγάπη να σας οδηγεί!

– Και ποια θα είναι η αφετηρία; τον ρώτησε γελώντας

– Αφετηρία θα είναι εκείνο το σημείο που η Αγάπη στέκει αγέρωχη χωρίς τίποτα να μπορεί να την λυγίσει.

Ο τερματισμός θα είναι επίσης εκείνο το σημείο από όπου ξεκίνησες σήμερα το πρωί, γιατί πάντα γυρνάς εκεί. Στην Αγάπη! Γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα και εκεί επίσης τελειώνουν!

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να χαράξεις το κάθε σημείο της ημέρας σου διατηρώντας μέσα σου την Αγάπη σαν οδηγό και παραμένοντας εστιασμένος στο κέντρο σου, στην καρδιά σου, στην Αγάπη που κατοικεί μέσα σου!

Και φυσικά θα με ρωτήσεις ποιος θα είναι ο νικητής. Όλοι! Μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι θα είστε νικητές σε αυτό το παιχνίδι γιατί η Αγάπη πάντα κερδίζει! Γιατί βλέπεις σε αυτό το παιχνίδι, η Αγάπη είναι ο πρωταγωνιστής.

Τον άκουγε με προσοχή. Μετά από λίγα λεπτά του είπε.

– Τι ωραίο παιχνίδι… Αλλά δυστυχώς είναι απλά ένα παιχνίδι. Αυτά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν.

– Γιατί το λες αυτό;

– Γιατί στην Ζωή υπάρχει φόβος και αναρωτιέμαι εάν η Αγάπη κερδίζει πάντα…

– Πάντα, της απάντησε. Αυτό που από εσένα ζητώ είναι να αλλάξεις την οπτική σου. Άσε τον φόβο έξω από εσένα. Σκέψου πως δεν αποτελεί μία από τις επιλογές σου.

– Μα… Αυτό τα αλλάζει όλα, του είπε έκπληκτη.

– Ακριβώς. Ο φόβος οδηγεί στον διαχωρισμό.

– Αχ αυτός ο φόβος. Πόσα βράδια έχω μείνει ξάγρυπνη μαζί του και εξαιτίας του. Πόσες φορές έχω πέσει στα γόνατα και έχω εκλιπαρήσει για ένα Θαύμα και έχω προσευχηθεί στο Θεό και όλους εσάς για να τον πάρετε μακρυά μου.

– Το ξέρω, γλυκό μου παιδί. Άκουσε με. Εάν η Αγάπη υπήρχε μόνη της δεν θα την αναγνώριζες. Δεν θα την επέλεγες. Χρειαζόταν ο φόβος για να μπορέσεις να φτάσεις στην Αγάπη. Χρειάζεσαι τα δύο αντίθετα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει, της είπε με την μελωδική του φωνή.

– Απίθανο, του είπε με τα μάτια της να τον κοιτούν με δέος.

– Τι θα ήταν η μέρα, εάν δεν υπήρχε το βράδυ; Τι νόημα θα είχε το Φως, εάν δεν υπήρχε το σκοτάδι;

– Τα 2 αντίθετα… που εάν τα ενώσεις μεταξύ τους, δημιουργούν το Όλον! Το τέλειο!

– Ακριβώς. Απλά τώρα που ξέρεις τι σημαίνει και ποια είναι η Αγάπη, μπορείς να την επιλέξεις χωρίς τον φόβο. Δεν χρειάζεται πια να περνάς μέσα από τον φόβο για να ζήσεις την Αγάπη. Δεν χρειάζεσαι άλλα δάκρυα για να μπορέσεις να ζήσεις τελικά την Χαρά και την απόλυτη Ευτυχία. Τώρα ξέρεις.

– Και αφού ξέρω, γιατί συνεχίζω και το κάνω; Γιατί συνεχίζω και επιλέγω τον πόνο;

– Γιατί χρόνια τώρα ζεις με τον φόβο να πρωταγωνιστεί και ξαφνικά σου λέμε πως Είσαι μόνο Αγάπη… πόσο εύκολο είναι αυτό για να το πιστέψεις; Για να το δεχτείς; Για να το κάνεις τρόπο Ζωής και να το αποδεχτείς πλήρως;

– Σωστά. Διαρκώς αυτό μας λέτε. Πως είμαστε Αγάπη! Μας παροτρύνετε να θυμηθούμε την Θεϊκή μας καταγωγή! Πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Και όμως… Εξακολουθούμε να μην σας πιστεύουμε.

– Θα έρθει η στιγμή που αυτό θα τελειώσει. Που όλα θα αλλάξουν. Που τα πάντα θα έχουν γίνει μόνο Αγάπη! Και εσείς θα ζείτε ενωμένοι, ευτυχισμένοι, γνωρίζοντας την Αλήθεια που κυβερνά Όλο το Σύμπαν. Πως τα πάντα είναι Αγάπη! Πως ο Θεός Είναι Μόνο Αγάπη! Πως ο Θεός βρίσκεται παντού και πως εκπληρώνει τα πάντα! Πως δεν κάνει διακρίσεις. Πως επιθυμεί για εσένα, ό,τι ακριβώς επιθυμείς και εσύ. Πως είσαι ένας Θεός σε ενσάρκωση!

– Πόσο θα άλλαζε η Ζωή μας εάν όλα αυτά που λες τα παίρναμε σαν δεδομένα;

– Ναι. Αυτό είναι το ζητούμενο της σημερινής συζήτησης μας. Κάνε την αρχή και πάρε σαν δεδομένα όλα αυτά που σου είπα παραπάνω. Δούλεψε με αυτά. Γίνε Ένα με αυτές τις τόσο σπουδαίες και σημαντικές έννοιες. Γιατί ανάμεσα στις λέξεις θα βρεις τις μεγαλύτερες Aλήθειες που διέπουν ολόκληρο το Σύμπαν.

“Τα πάντα είναι θέμα οπτικής. Μέχρι τώρα ξεκίναγες την ημέρα σου και τις σχέσεις σου από την αφετηρία του φόβου. Και λογικό είναι να γύρναγες πάντα στο ίδιο σημείο. Εκεί από όπου ξεκίνησες. Μήπως τώρα ήρθε η στιγμή να κάνεις μία άλλη επιλογή; Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να πας λίγο παραδίπλα και να ξεκινήσεις από την αφετηρία της Αγάπης; Αλλάζοντας την οπτική σου, θα αλλάξει και ο κόσμος σου. Γίνε η αλλαγή που επιθυμείς και μετά γίνε το Φως για να αλλάξει και ο διπλανός σου. Γιατί πίστεψε με. Η Αγάπη πάντα κερδίζει! Το Φως το ίδιο! Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αντισταθεί στο Φως και την Αγάπη! Και όταν τελικά την επιλέξεις δεν έχει επιστροφή. Αρκεί να γίνει η αρχή… Κάνε την Εσύ! Και εγώ είμαι πάντα εδώ! Ξεκινάμε;”

Αγάπη και Φως
Αρχάγγελος Καμουήλ

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως