fbpx

where_fairies_dream_by_incredi_d4d8w4c

– Άκουσες μία μελωδία πριν. Είχες την εντύπωση πως ήταν το κινητό σου, αλλά όταν πήγες να το ελέγξεις δεν υπήρχε κάποια κλήση.

Λέγοντας αυτήν την πρόταση, έκανε αισθητή την παρουσία του ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Και συνέχισε να της μιλά.

– Ήμουν εγώ. Είμαι εδώ. Για αυτό σου έφερα στα αυτιά σου αυτό το όμορφο τραγούδι. Θυμάσαι ποιο είναι;

– Ναι. Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά. Αυτό έχω σαν ήχο κλήσης.

– Έτσι σε ξυπνάω κάθε πρωί. Με φιλιά. Σου χαιδεύω μετά τα μαλλιά και όλη την ημέρα γεμίζω το σπίτι σου με χαρά. Νιώσε ότι όλη σου η μέρα είναι γεμάτη με Ευλογίες. Στρέψε το βλέμμα σου προς τα Δώρα που έχεις στη Ζωή σου. Και θα συνειδητοποιήσεις πως μόνο με Δώρα είναι γεμάτη τελικά όλη σου η Ζωή. Ιδίως τις στιγμές που χρειάζεται ψυχραιμία, επειδή κάτι μπορεί να συμβεί και να σε βάλει σε σκέψεις ή που θα σε βάλει σε κάποιο δίλημμα.

– Ξέρω… του απάντησε. Δεν υπάρχουν διλήμματα. Ξέρω… πως δεν υπάρχουν άλλοι σε αυτά που ζω. Σε έναν υποσυνείδητο βαθμό τα έχω δημιουργήσει. Το καταλαβαίνω αυτό, απλά είναι φορές που αδυνατώ αμέσως να καταλάβω το νόημα αυτών των συμβαίνουν.

– Καταλαβαίνω. Άκουσε με, μπορεί αυτή την στιγμή να μην αντιλαμβάνεσαι πλήρως τι σημαίνει αυτό που ζεις, αλλά έχε Πίστη. Θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που τα πάντα θα γίνουν τόσο ξεκάθαρα και εσύ θα λες, “Μα ναι. Αυτό είναι”. Και θα ευχαριστείς γιατί θα έχεις λάβει μεγάλη γνώση μέσα από αυτή σου την εμπειρία. Ιδίως όταν προσφέρεις στους άλλους.

– Προσφέρω χωρίς όρια; Αυτό μου λες να κάνω; Ακόμα και όταν ο άλλος δεν συνειδητοποιεί τι κάνει, δεν βλέπει τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της Ζωής του;

– Και θα του τα δείξεις εσύ; Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι συνειδητοποιεί και τι δεν συνειδητοποιεί ο άλλος; Πώς μπορείς να γνωρίζεις ποιο είναι το μεγαλειώδες σχέδιο που κρύβεται πίσω από αυτό που τώρα του συμβαίνει;

– Δηλαδή; Δίνω χωρίς όρια;

– Η Αγάπη απλά Είναι. Για ποια όρια μου μιλάς;

– Ναι. Αλλά δεν καταλαβαίνει.

– Θα καταλάβει την σωστή στιγμή για εκείνον. Εσύ κάνε αυτό που θεωρείς σωστό και ο άλλος θα συνειδητοποιήσει όταν θα έρθει η ώρα του να το κάνει αυτό.

– Μου ζητάς δηλαδή να δίνω, χωρίς να σκέφτομαι ή να αναλύω τα γεγονότα, χωρίς να σκέφτομαι γιατί ο άλλος αντιδρά με αυτό τον τρόπο…

– Ακριβώς. Υπάρχει μεγαλύτερο Δώρο από την προσφορά του εαυτού σου; Υπάρχει μεγαλύτερο Δώρο από το να βοηθάς τον άλλον;

– Και αν νιώθω ότι δεν θέλω ή δεν μπορώ;

– Εάν επιλέξεις πως δεν θες να προσφέρεις βοήθεια και αυτή σου η απόφαση βασίζεται στην Αγάπη, τότε είναι εντάξει αυτό. Σημασία έχει όταν αποφασίσεις και επιλέγεις να μην προσφέρεις την βοήθεια σου, τα κίνητρα να είναι αγνά και όχι για να δώσεις στον άλλον μάθημα ή για να του δείξεις εσύ ή γιατί θεωρείς πως πρέπει να μάθει. Όχι, της είπε γλυκά. Ό,τι αποφάσεις παίρνεις να έχουν σαν βάση τους την Μία, Αιώνια και πιο Μεγαλειώδης Ιδέα του εαυτού σου. Την Αγάπη!

– Και αν ο άλλος εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις;

– Αυτό θα συμβεί εάν μέσα σου χρειάζεσαι να έχεις μία τέτοια εμπειρία.

– Σωστά… Είμαστε οι Δημιουργοί της Ζωής μας.

– Έτσι μπράβο. Μικρή μου, κάνε στον εαυτό σου το μεγαλύτερο Δώρο που θα μπορούσες ποτέ να κάνεις.

– Ποιο είναι αυτό;

– Φρόντισε να οδηγείς τους άλλους, μέσα από τις λέξεις σου, τις πράξεις σου, την καθοδήγηση και τη βοήθεια σου, πίσω στον εαυτό τους.

– Να τους οδηγώ πίσω στον εαυτό τους;

– Ναι. Να γίνεσαι για αυτούς ο Φάρος, το κίνητρο, η έμπνευση για να θυμηθούν όλα αυτά τα μεγαλειώδη που αν τα προσθέσεις συνθέτουν την Αγάπη που Είναι και εκείνοι αποκτούν αυτό το απαραίτητο συστατικό για να εν – θυμηθούν Ποιοι Πραγματικά Είναι. Και εσύ, θα έχεις τελικά κάνει στον εαυτό σου, το μεγαλύτερο Δώρο.

– Θα έχω οδηγήσει τους ανθρώπους στο Φως, στην Αγάπη και το να θυμηθούν ότι είναι κάτι μεγαλειώδες και λαμπερό. Τι σημασία έχει, ποια μορφή θα πάρει αυτή η βοήθεια; Μπορεί να είναι μία αγκαλιά, ένα χαμόγελο, να είναι μία απλή καλημέρα, ένα άγγιγμα στο χέρι, ένα “όλα είναι καλά”, το άνοιγμα της πόρτας του σπιτιού μου, ή ακόμα και χρηματική βοήθεια. Η προσφορά μπορεί να πάρει άπειρες μορφές και εμείς κάθε φορά καλούμαστε να συνδεθούμε με το άπειρο πεδίο των δυνατοτήτων και να επιλέξουμε τον ιδανικό εκείνο τρόπο για να προσφέρουμε στους άλλους…

– Ακριβώς… Λόγια σοφά… Γεμάτα Αγάπη… Καταλαβαίνεις τώρα αυτό που εχτές έζησες; Καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για τίποτα; Χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αυτό που έγινε, χωρίς ανάγκη για έλεγχο, απλά ρωτάς τον εαυτό σου, ποια θα ήταν τώρα η απόφαση της Αγάπης. Και πράττεις.
Έδωσες σε αυτόν τον άνθρωπο μία ευκαιρία για να ανυψωθεί η ψυχή του και να αγγίξει άλλους Ουρανούς. Θύμησες σε αυτόν τον άνθρωπο, την Αγάπη, τι σημαίνει βοήθεια, τι σημαίνει να σταματήσει να νιώθει μόνος ή πως όλα έχουν τελειώσει. Έδωσες σε αυτό τον άνθρωπο πίσω την χαμένη του Ελπίδα και την Αγάπη. Αυτή την Αγάπη που μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να προσφέρει στο γονιό του.

Μην κλαις γλυκό μου παιδί. Εχτές με γιρλάντες και αστέρια ντύθηκες, φόρεσες τα πιο αέρινα σου και έγινες ένα Δώρο. Κάθε μέρα να γίνεσαι το πιο φανταχτερό Δώρο για όλους τους ανθρώπους που έρχονται κοντά σου. Γιατί και εσύ, μέσα από αυτό…

– Προσφέρω σε εμένα, την πιο μεγαλειώδη εκδοχή του εαυτού μου…

– Συγχαρητήρια. Μπράβο, αναφώνησε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.

Ένα γλυκό αεράκι στο πρόσωπό της. Μία τρυφερή ανατριχίλα σε όλο της το σώμα.

– Οι μέρες και οι δονήσεις έχουν ήδη αλλάξει. Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα πια. Και με τρόπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε κλείνουν εκκρεμότητες του παρελθόντος. Ό,τι και να βγει στην επιφάνεια μην το φοβηθείτε. Είναι για καλό. Έρχονται αλλαγές στη ζωή σας… Ευλογημένες… Ό,τι παλιό θα κλείσει και το νέο θα αντικαταστήσει οτιδήποτε έχει ολοκληρώσει πια το σκοπό του.

Εσύ απλά φρόντιζε στοργικά τον εαυτό σου, κρατώντας τις δονήσεις σου υψηλές. Να μιλάς με Αγάπη! Να μιλάς αργά. Να απαντάς έχοντας μείνει για λίγο στη σιωπή. Έτσι θα μπορείς να ακούσεις τι η Αγάπη θα είχε να πει. Και μετά άσε αυτές τις λέξεις να εκφραστούν.

Βοήθα τους ανθρώπους να θυμηθούν Ποιοι Είναι. Πρόσφερε Αγάπη, σε κάθε σου βήμα, με κάθε τρόπο που θα σου εμφανιστεί. Γίνε το Δώρο, γίνε το Φως και η Αγάπη.

– Σε Αγαπώ, του είπε. Σε ευχαριστώ!

– Και εγώ σε Αγαπώ. Είσαι υπέροχη!

Και πριν προλάβει να πετάξει ψηλά, του είπε… Μείνε εδώ…

– Γύρισε και την κοίταξε…

– Φυσικά, της απάντησε. Και την πήρε την πιο τρυφερή αγκαλιά. Μαζί θα συνέχιζαν να δημιουργούν την πιο όμορφη μέρα…

Αγάπη και Φως
Αρχάγγελος Γαβριήλ

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως