fbpx

65395243.6aT0R8YY

Κάθεται στην βεράντα του σπιτιού… Φυσάει δυνατά σήμερα και δεν ξέρει εάν θα πάει στην θάλασσα. Δεν πειράζει. Όλα γίνονται σωστά, σκέφτηκε. Ας εμπιστευτώ την ροή. Έβαλε απαλή μουσική και τον επικαλέστηκε. Ήξερε πως ήταν ήδη δίπλα της, απλά ήθελε να επιβεβαιώσει την αρχική της αίσθηση.

Κάτι πουλιά άρχισαν και κελαηδούσαν. Τι όμορφος τρόπος για να της δείξει ότι είναι εδώ. Χαμογέλασε και τον ρώτησε…

– Αλήθεια; Πες μου αγαπημένε μου Αρχάγγελε Μιχαήλ. Πώς μπορώ να γνωρίζω και να διακρίνω πότε είστε Εσείς που μου μιλάτε; Γιατί είναι φορές που ενώ σας ρωτάω, ακούω την δική μου φωνή να μου απαντά και δεν μπορώ με Σιγουριά να πω αν είστε εσείς ή εγώ που μιλώ. Επίσης, είναι φορές που σας ρωτάω αυτά που μέσα μου έχω και διάφορες σκέψεις και εικόνες γεννιούνται στο μυαλό μου και αδυνατώ με βεβαιότητα να πω αν βρίσκεστε Εσείς πίσω από όλα αυτά.

– Να ξέρεις, πως κάθε φορά που σου απαντάμε, χρησιμοποιήσουμε έναν τρόπο που σε εσένα είναι συμβατός. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι Ηρεμία και Ασφάλεια όταν επικοινωνείς μαζί μας. Εάν γνωρίζουμε ότι οι λάμψεις φωτός είναι ένας τρόπος που θα σε κάνει να μας αναγνωρίσεις παραμένοντας ήρεμος τότε αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε. Εάν ακούγοντας την δική σου φωνή σε κάνει να νιώθεις Γαλήνη και παράλληλα να γνωρίζεις ότι εκείνη την στιγμή επικοινωνούμε μαζί σου, τότε δέξου ότι αυτό τον τρόπο έχουμε επιλέξει για να σου μιλήσουμε. Για σκέψου εκείνες τις φορές που έχεις ακούσει μία άλλη φωνή να σου μιλά. Πώς ένιωσες;
– Στην αρχή, λίγο φοβήθηκα, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήσασταν εσείς.
– Ακριβώς. Στην αρχή φοβήθηκες. Επιθυμούμε να απολαμβάνεις την επικοινωνία σου μαζί μας, χωρίς να αισθάνεσαι τον παραμικρό φόβο.
– Καταλαβαίνω ότι μπορείτε να “σκαρφιστείτε” αμέτρητους τρόπους για να επικοινωνήσετε μαζί μας και κάθε φορά περιμένω με ανυπομονησία να δω τι τρόπο θα βρείτε αυτή την φορά. Αλλά πώς μπορώ να ξέρω πότε μιλάτε εσείς και πότε όχι;

– Είναι εύκολο να το διακρίνεις αυτό. Όσο περισσότερο επικοινωνείς μαζί μας, τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να αναγνωρίζεις τα σημάδια και μέσα σου να διακρίνεις την διαφορά. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση, απλά για να θυμηθείς κάτι που ήδη γνωρίζεις. Όταν οι Άγγελοι και ο Θεός σου μιλάνε, αισθάνεσαι Χαρά, Ελευθερία, Αγάπη, Αισιοδοξία, Σιγουριά, Σταθερότητα! Οι κουβέντες μας είναι πάντα απλές, σαφείς, απελευθερωτικές, λευκές…
– Λευκές; Τι εννοείς λέγοντας λευκές; τον ρώτησε γελώντας
– Εννοώ αγνές, καθαρές…
– Τι όμορφο… Λευκός, αγνός λόγος! Πραγματικά όμορφο! Τι άλλο;

– Άλλο… Ο λόγος μας είναι πάντα σταθερός. Η απάντηση μας θα είναι ίδια όσες μέρες και αν περάσουν, γιατί έχει σαν βάση της την Αγάπη. Ο λόγος των Αγγέλων και του Θεού σου δημιουργεί πάντα αισθήματα Ασφάλειας, Ηρεμίας, Χαλάρωσης, Γαλήνης. Επίσης, μπορεί να μην σου είναι ξεκάθαρο το πώς, αλλά μέσα σου αισθάνεσαι πως όλα βρίσκονται στην θέση τους. Είναι σαν αυτό που πολλές φορές μου λες, πως όλα είναι εντάξει!
– Α ναι. Μου αρέσει αυτή η έκφραση. Όλα είναι εντάξει! Τι απλή, αλλά εκπληκτικής δόνησης πρόταση. Άλλο; Άλλο; τον ρώτησε με χαρά.

– Πάντα σου μιλάμε θετικά. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να νιώσεις αγωνία και ανησυχία για κάτι. Ακόμα και κάτι που θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις σαν “αρνητικό” όταν λέγεται μέσω της Αγάπης το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά. Ο λόγος της Αγάπης είναι πάντα απελευθερωτικός!

Ο λόγος μας δεν περικλείει μέσα του ίχνος φόβου. Αντίθετα, είναι πάντα φωτεινός, λαμπερός! Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, άνετα! Ενώ οτιδήποτε προέρχεται από το κατώτερο σου εγώ, σου δημιουργεί αισθήματα φόβου. Είναι λες και θες να κρυφτείς σαν ένα μικρό παιδί που φοβάται αυτό που υπάρχει κάτω από το κρεβάτι ή μέσα στην ντουλάπα.

Ο λόγος του Θεού αγαπητό μου παιδί, σε κάνει να θες να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις ψηλά! Λέτε, πως η Αλήθεια πονάει. Μα όταν η Αλήθεια λέγεται με Αγάπη και δια μέσου της Αγάπης, γιατί να πονέσει; Ο λόγος μας είναι σαν το κελάηδημα των πουλιών. Σε ηρεμεί και θες να λικνιστείς στο άκουσμα του. Σε κάνει ακόμα και αν δεν ξέρεις πώς, να θες να τους απαντήσεις με ένα σφύριγμα.

Εμάς θα βρεις πίσω από την ύψιστη σου σκέψη, τον ύψιστο σου λόγο, το ύψιστο σου συναίσθημα… Αυτά που θα σε κάνουν να έρχεσαι σε επαφή με τον καλύτερο σου εαυτό, την πιο λαμπερή σου σκέψη, το πιο αισιόδοξο σου συναίσθημα, τις πιο θετικές σου λέξεις! Και όλα αυτά έχουν σαν βάση τους και παράλληλα οδηγούν…

– Στην Αγάπη…

– Ακριβώς. Στην Αγάπη! Ο λόγος μας είναι πάντα λόγος, σκέψεις και συναισθήματα Αγάπης!

– Τέλεια. Όλα είναι εντάξει, του είπε γελώντας.

– Φυσικά και όλα είναι εντάξει! Όλα είναι σε τέλεια Θεϊκή τάξη!

Μετά από λίγα λεπτά σιωπής, την ρώτησε…

– Για νιώσε… Φυσάει δυνατά πια;

– Όχι… Έπεσε ο αέρας… του απάντησε γουρλώνοντας τα μάτια της. Ώρα για μπάνιο στην θάλασσα. Τι τέλεια! Δεν θα το χάσουμε τελικά. Σε ευχαριστώ του έλεγε χτυπώντας παλαμάκια τα χέρια της. Θα έρθεις μαζί έτσι δεν είναι Αρχάγγελε μου αγαπημένε; τον ρώτησε με μία παιδικότητα, λες και ήθελε να τον πείσει για κάτι… Αφού ήξερε πως ήταν πάντα εκεί, δίπλα της, κάθε λεπτό… Απλά είχε όρεξη για παιχνίδι. Αρέσουν στους Αγγέλους τα παιχνίδια σκέφτηκε και χαμογέλασε…

Και έτσι, σιγοτραγουδώντας “τα όνειρά μου ζωντανεύουν, παίρνουν σάρκα και οστά και όλα μοιάζουν μαγικά”, κάνοντας σκέψεις θετικές και με την καρδιά της να χαμογελά, πήγε να ετοιμαστεί.

Όλα είναι εντάξει!

Αγάπη και Φως
Αρχάγγελος Μιχαήλ

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως