fbpx

10662193_308019039385768_7439623974738903531_o

Πρωινό Κυριακής. Να κάτι όμορφο που μπορώ να κάνω, σκέφτηκε. Καθώς κάθομαι και απολαμβάνω τον καφέ μου, να συνδεθώ από καρδιάς με όλα αυτά που γύρω μου υπάρχουν. Να κλείσω τα μάτια και να νιώσω, να ακούσω. Να νιώσω μέσα μου τον κάθε εξωτερικό ήχο, να γίνω ένα με τον ήλιο και τα πουλιά που πετάνε ψηλά στον Ουρανό, με τα δέντρα που στέκονται στητά και σίγουρα για όλα αυτά που Είναι!

Έτσι αποφάσισε πως ήθελε να περάσει το σημερινό πρωινό της! Και όπως είχε κλειστά τα μάτια τον επικαλέστηκε: «Αγαπημένε μου Αρχάγγελε Μιχαήλ, έλα κοντά μου σε παρακαλώ»! Αμέσως ένιωσε ένα τρυφερό άγγιγμα στο κεφάλι. Σαν το στοργικό άγγιγμα του πατέρα προς το παιδί του!

– Καλημέρα αγαπημένε μου Αρχάγγελε! Έχω τόσα πολλά να σου πω, του είπε γλυκά! Αλλά προτιμώ, να μου πεις κάτι Εσύ. Απολαμβάνω όταν μου μιλάς!

– Αγαπάς Όλα αυτά που Είσαι; έλαβε διαισθητικά να της λέει.

– Ναι, του απάντησε με την φωνή της καρδιάς.

– Είσαι σίγουρη για αυτό; Είσαι σίγουρη ότι αγαπάς όλα αυτά που είσαι με την καθαρή και αγνή Αγάπη του Δημιουργού;
Απλά τον κοίταζε με τα μάτια της καρδιάς και του νου, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λέξη. Τελικά, αναρωτιόταν αγαπούσε τον εαυτό της και όλα αυτά που είναι;

– Δεν μπορώ να καταλάβω… Έτσι όπως το θέτεις, όχι. Αλλά αν δεν με αγαπώ, τότε τι κάνω;

– Γλυκό μου, ανοιξιάτικο παιδί. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είσαι ένα τρισδιάστατο ον. Είσαι σώμα, νους και πνεύμα! Δεν υπάρχει διαχωρισμός σε αυτά. Αν οι αποφάσεις που παίρνεις συμπίπτουν στο σώμα, στο νου και το πνεύμα, τότε η ζωή κυλάει ομαλά και εσύ ήρεμη και γαλήνια αισθάνεσαι την ομορφιά γύρω σου και πως Είσαι ο Δημιουργός της Ζωής σου. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που το σώμα επιθυμεί κάτι, ο νους κάτι άλλο και το πνεύμα κάτι εντελώς διαφορετικό. Και εκεί είναι που μπαίνει στην μέση ο διαχωρισμός και εσύ αισθάνεσαι θύμα της Ζωής. Αισθάνεσαι πως η Ζωή είναι γεμάτη αδικίες και πως τίποτα δεν σου πηγαίνει καλά. Και εκείνη ακριβώς την στιγμή αρχίζεις και συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι μόνη σου. Αρχίζεις και τιμωρείς τον εαυτό σου, τον μαλώνεις, του φωνάζεις, τον απειλείς. Και προπάντων; Ξεχνάς να του λες μπράβο για τα πιο απλά και καθημερινά. Ξεχνάς να τον ταΐσεις, του προσφέρεις ένα βιαστικό μπάνιο ενώ το νερό είναι Ευλογία και φυσικά ξεχνάς ότι Είσαι Αγάπη!
Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου! Άρχισε να συνειδητοποιείς όλα αυτά τα μεγαλειώδη που Είσαι! Σώμα, Νους και Πνεύμα!

– Αυτό τώρα που μου λες, αδυνατώ να το καταλάβω. Δηλαδή μου λες πως δεν συνειδητοποιώ το τρισδιάστατο που είμαι;

– Έτσι όπως είσαι με κλειστά τα μάτια, συνδέσου με τον εαυτό σου.
– Ναι. Το νιώθω αυτό που μου λες.
– Ωραία! Νιώσε. Είσαι Ένα με όλα αυτά που πραγματικά Είσαι; Νιώθεις μέσα σου την Ενότητα; Τι λαμβάνεις;

Μετά από λίγα λεπτά σιωπής του απάντησε.

– Όχι. Δεν ένιωσα την ενότητα. Ένιωσα τον διαχωρισμό που λες πως υπάρχει μεταξύ μας. Τώρα καταλαβαίνω. Γιατί να συμβαίνει αυτό;

– Γιατί μέσω του διαχωρισμού καλείσαι να θυμηθείς και να δημιουργήσεις. Να θυμηθείς όλα αυτά που είσαι και να δημιουργήσεις την Ζωή που επιθυμείς! Στην πραγματικότητα, αυτό που εσύ αποκαλείς «κακό» δεν υφίσταται, αλλά το έχεις εφεύρει για να μπορείς να περνάς μέσα από αυτό και να κατανοείς, να βιώνεις και να επιλέγεις το «καλό». Στην πραγματικότητα, μέσα από τα «αρνητικά» και τις «δύσκολες» καταστάσεις που βιώνεις, καλείσαι να θυμηθείς Ποιος Είσαι και να επιλέξεις Ποιος θες να γίνεις!

– Άρα τον χρειάζομαι τον διαχωρισμό;

– Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσεις πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, πως εσύ είσαι ο Δημιουργός της Ζωής σου και πως είσαι πολλά παραπάνω από το σώμα που νιώθεις και αγγίζεις αυτή την στιγμή, θα καταφέρεις να βιώσεις την Ζωή μέσα από μία άλλη οπτική. Θα μπορείς με ευκολία να καταλαβαίνεις αν αυτό που επιθυμείς ή σκέφτεσαι συμπίπτει στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα. Και με περισσότερο ξεκάθαρη σκέψη, συναίσθημα και κίνητρο θα μπορείς να γίνεσαι συνειδητός απέναντι στη Ζωή σου! Θα μπορείς με μεγαλύτερη ευκολία να ελέγχεις και να υλοποιείς! Απαλλαγμένη από φόβους. Και θα μπορέσεις να γίνεις Ένα με όλα αυτά που ήδη είσαι. Και όλα αυτά μέσω της Ενότητας! Όχι του διαχωρισμού. Με άλλα λόγια θα μπορείς να εξελίσσεσαι μέσω της ευκολίας και όχι μέσω του πόνου. Και στο τέλος τι πιστεύεις ότι θα συμβεί;

– Θα θυμηθώ πως είμαι Αγάπη! Και πώς να δρω μέσα από αυτή!
– Ακριβώς, της είπε χαμογελώντας. Και έτσι είναι. Γιατί στην ουσία για την Αγάπη γίνονται όλα. Έτσι δεν είναι;

– Ναι. Εδώ που τα λέμε, για την Αγάπη γίνονται όλα. Ψάχνουμε γύρω μας να βρούμε αυτό που είμαστε και που κατοικεί στο κέντρο της καρδιάς μας! Ίσως επειδή δεν πιστεύουμε ότι την αξίζουμε, βρισκόμαστε σε μία διαρκή και ατέρμονη κατάσταση αναζήτησης και απόδειξης της Αγάπης. Αλλά όπως κάποια στιγμή παλαιότερα μου είχες πει, η Αγάπη δεν χρειάζεται αποδείξεις. Απλά υπάρχει. Και μόλις αισθανθώ την Αγάπη στο σώμα μου, στο νου μου και στο πνεύμα μου, θα έχω καταφέρει ένα πολύ σημαντικό πράγμα για εμένα.

Να θυμηθώ πως Αγάπη Είμαι και πως όλα γύρω μου μεταμορφώνονται σε Αγάπη, επειδή όλα αυτά είμαι εγώ! Πως η Αγάπη που υπάρχει γύρω μου είναι απλά μία δική μου προέκταση! Προέκταση του εαυτού μου.

– Ακριβώς, αγαπημένη μου, της μίλησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Ακριβώς!
– Τι όμορφα. Πόσο τέλεια είναι όλα τελικά! Πόσο ανανεωμένη αισθάνομαι κάθε φορά που μιλώ μαζί σου! Σε ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ! Πάμε να πετάξουμε;
– Και το ρωτάς; Σήμερα θα πάμε ακόμα πιο ψηλά! Γιατί ξέρω πως αυτό επιθυμείς!
– Ναι, του απάντησε γελώντας δυνατά. Μπορώ να ανοίξω τα φτερά μου;
– Φυσικά. Της άπλωσε το χέρι Του και ταξίδεψαν εκεί που Σώμα, Νους και Πνεύμα είναι Ένα!

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως