fbpx

7514301

Αναρωτιόμαστε τι σημαίνει Ευτυχία ή πώς μπορούμε να νιώσουμε και να γίνουμε Ευτυχισμένοι.

Θαρρώ πως η απάντηση είναι πως όταν κάνεις κάποιον Άλλον Ευτυχισμένο μπορείς να αισθανθείς τι σημαίνει πραγματική Ευτυχία. Αυτός είναι ο τρόπος για να νιώσεις αληθινά Ευτυχισμένος.

Κλείνω τα μάτια και ρωτώ τους Αρχαγγέλους μας για την Ευτυχία… Μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά…

– Έτσι είναι. Σωστά το αντιλαμβάνεσαι. Ο τρόπος για να νιώσεις τι σημαίνει Ευτυχία και Ευτυχισμένος είναι να κάνεις έναν Άλλον άνθρωπο Ευτυχισμένο και την Ευτυχία να του προσφέρεις απλόχερα μπροστά του. Τη στιγμή που του προσφέρεις τη βοήθεια σου με οποιονδήποτε τρόπο θα νιώσεις την καρδιά του να διευρύνεται και να γίνεται ένα με την δική σου καρδιά. Θα αντικρίσεις το Φως των ματιών του πώς θα σε κοιτάζει με νόημα δηλώνοντας Ευγνωμοσύνη. Θα δεις εκεί μέσα όλο το Σύμπαν. Τέτοια θα είναι η λάμψη τους. Οι γήινες προεκτάσεις των φτερών του, τα χέρια του, θα γίνουν μία ζεστή και γλυκιά αγκαλιά γύρω από το σώμα σου δίχως δεύτερη σκέψη. Και τότε θα νιώθεις ότι άγγιξες την Ευτυχία. Θα νιώθεις ο πιο Ευτυχισμένος άνθρωπος του Σύμπαντος. Απλά επειδή πρόσφερες και έκανες Ευτυχισμένο έναν άνθρωπο!

Μόνο όταν δίνεις κάτι απλόχερα μπορείς να νιώσεις ότι το είχες και τότε θα σταματήσεις να το αναζητάς. Όταν δίνεις κάτι απλόχερα μπορείς να νιώσεις Ευλογημένος, Άξιος, Ικανός, ότι Είσαι Αγάπη και πως η ουσία της ζωής τελικά είναι να προσφέρεις… Να προσφέρεις ανιδιοτελώς αυτά που επιθυμείς για τη δική σου τη ζωή. Γιατί προσφέροντας νιώθεις ότι έχεις τα πάντα. Γιατί μόνο όταν ήδη έχεις κάτι μπορείς να το προσφέρεις!

Κάνοντας κάποιον Άλλον Ευτυχισμένο, μπορείς να νιώσεις τόσο γεμάτος και πλήρης, που δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο τελικά. Και τότε είναι που ο Ουρανός θα σου προσφέρει στο πολλαπλάσιο όλα αυτά που επιθυμείς! Και ακόμα παραπάνω… Όλα είναι απλά υπέροχα και μαγευτικά.

Βάλε σήμερα σαν στόχο να κάνεις έναν άνθρωπο Ευτυχισμένο! Γίνε η προσωποποίηση και η εκδήλωση της Ευτυχίας στην πράξη. Γίνε ο λόγος που ένας άνθρωπος σήμερα θα αγγίξει την Ευτυχία. Κάνε σήμερα έναν άνθρωπο να πετάξει ψηλά… Και πέτα και εσύ μαζί του! Πετάξτε στους πιο καταγάλανους Ουρανούς, μαζί με τους Αγγέλους, τις πεταλούδες, τα πουλιά και τα σύννεφα! Σου αξίζουν τα καλύτερα!

Τι έγινε σήμερα; πες το… Η κάθε ιστορία αξίζει να λέγεται όταν μπορεί να γίνει παράδειγμα και όταν οι Θησαυροί της μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν Έμπνευση στον κάθε άνθρωπο.

– Ο παππούς μας, είναι άρρωστος εδώ και μήνες. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη, αλλά οφείλω να είμαι αισιόδοξη και να νιώθω σίγουρη ότι όλα είναι καλά, ό,τι και να γίνει. Ο Θεός ξέρει τι κάνει… Εμπιστεύομαι… Έχω πει στον εαυτό μου πως θα είμαι δίπλα του πάντα χαμογελαστή. Σημασία έχει για εμένα να τον κάνω να χαμογελάει και να του προσφέρω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ και στιγμές Αγάπης, Χαράς και Χαμόγελα πολλά. Σήμερα ήξερε ότι θα πήγαινα στο σπίτι του. Από το πρωί ρώταγε, μου είπε η μαμά. Όταν έφτασα και ανέβηκα σιγά σιγά τις σκάλες, είχε την πόρτα του σπιτιού του ανοιχτή. Μόλις με είδε, άρχισε και χτύπαγε παλαμάκια και γέλαγε σαν ένα μικρό παιδί. Τον πήρα την πιο ζεστή αγκαλιά, του τσίμπησα τα μάγουλα. Γέλαγε και τα μάτια του έλαμπαν. Εδώ και καιρό μας ζητάει να γυρίσει στο νησί του. Και σήμερα πήραμε το εντάξει του γιατρού, δίνοντας μας οδηγίες για την συνέχιση της θεραπείας στο νησί. Όταν του κλείσαμε εισιτήριο, ανέβηκα να του το πω. Του λέω τάξε μου… Έλαμψε το πρόσωπό του. Την Κυριακή ταξιδεύεις… Τα μάτια του γούρλωσαν. Κορίτσι μου… μου είπε… Σας ευχαριστώ… Και γέλαγε γεμάτος συγκίνηση. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πραγματικά ότι πέταγα. Το άκουσμα απλά μιας είδησης ήταν αρκετή για να νιώσει αυτός ο άνθρωπος πραγματικά Ευτυχισμένος. Πόσο χάρηκα που μπόρεσα και έγινα το κανάλι για να του προσφέρω αυτό που λαχταρούσε τόσο καιρό τώρα… Εκείνη τη στιγμή το μόνο που με ένοιαζε ήταν να κοιτάζω τα μπλε του μάτια… Και σε ένα μήνα θα είμαστε μαζί… του είπα. Ναι, κορίτσι μου… Τον φίλησα και έφυγα…

Τόσο απλά μπορεί η Ευτυχία να δοθεί… Δηλώνω Ευτυχισμένη! Ευχαριστώ!

* Ο παππούς μου, δεν βρίσκεται στη Ζωή εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, αλλά για κάποιο λόγο αυτή η ιστορία σήμερα θέλησε να ακουστεί και να μοιραστεί ξανά!

Ας είμαστε το κανάλι για τους ανθρώπους γύρω μας…! Ας είμαστε οι αρωγοί των Ουρανών για να γίνονται οι άνθρωποι μας Χαρούμενοι και Ευτυχισμένοι…!

Είναι όμορφο απλά να προσφέρεις!

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως