fbpx

angel_statue_by_drkangel1980-d35irx1

– Κάθε τι που ζεις είναι μέρος των επιλογών που έχεις κάνει και που κάνεις. Κάθε στιγμή βιώνεις αυτά που επιλέγεις να βιώσεις. Αυτή την στιγμή, που μιλάμε θα μπορούσες να σηκώσεις το τηλέφωνο να καλέσεις έναν φίλο, ή γνωστό, που έχετε καιρό να μιλήσετε, αλλά δεν το κάνεις. Επιλέγεις να μην το κάνεις. Και αυτό έχει τις αντίστοιχες συνέπειες. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Είναι αυτό που Είναι. Χωρίς κριτική. Το αν κάνεις καλά ή όχι, τι σημασία έχει; Το θέμα είναι ότι κάνεις μία επιλογή. Αυτή σου η επιλογή θα σε οδηγήσει κάπου. Θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Εάν κάτι από αυτά τα αποτελέσματα δεν σου ταιριάζει, μπορείς να επιλέξεις κάτι διαφορετικό. Και να είσαι βέβαιος πως αυτό το διαφορετικό θα σε οδηγήσει κάπου αλλού.
Εσύ, μέσα από τις επιλογές που κάνεις, οδηγείς τον εαυτό σου εκεί που επιθυμείς. Για αυτό σου λέμε συνέχεια ότι είσαι ο Δημιουργός της Ζωής σου.

Γιατί εσύ είσαι που κάνεις αυτές τις επιλογές.

– Και τι γίνεται στις περιπτώσεις που νιώθω ότι δεν επιθυμώ να κάνω κάτι και τελικά το κάνω για χάρη κάποιου άλλου;

– Δεν υπάρχει άλλος στις επιλογές που κάνεις. Ακόμα και το γεγονός ότι αποφάσισες κάτι για χάρη κάποιου άλλου είναι μία δική σου επιλογή και απόφαση. Εάν αυτό σε έκανε να νιώσεις πίεση ή σου δημιούργησε άσχημα συναισθήματα, τότε μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Πώς; Επιλέγοντας κάτι άλλο την επόμενη φορά. Μπορείς, για παράδειγμα να κάνεις αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου.

– Και ο άλλος;

– Ο άλλος, χρειάζεται να σεβαστεί την απόφαση σου.

– Ακόμα και αν νιώσει δυσαρεστημένος;

– Τι σημαίνει νιώθω δυσαρεστημένος; Γιατί κολλάς αυτές τις ταμπέλες και σε εσένα και στους άλλους; Βγες έξω από αυτό. Ο άλλος θα σεβαστεί την απόφαση σου, θα εκτιμήσει ότι ήσουν ειλικρινής.

– Και αν αδυνατεί να το κάνει αυτό;

– Τότε μέσα από εσένα, μπορεί να πάρει το μήνυμα και να αναθεωρήσει τα πιστεύω του. Γίνεσαι για εκείνον ένας όμορφος Δάσκαλος που τον βοηθάει στην εξέλιξη του. Ίσως αυτή την δεδομένη στιγμή, να αδυνατεί να δει τον Θησαυρό, αλλά ο Θησαυρός θα είναι πάντα εκεί να τον περιμένει… Κάποια στιγμή θα καταλάβει, θα συνειδητοποιήσει.

Το ζητούμενο είναι να κατανοήσεις ότι ακόμα και την στιγμή που επιλέγεις κάτι σκεπτόμενος κάποιον άλλον, κάνεις μία επιλογή. Ακόμα και την στιγμή που αποφασίζεις να μην κάνεις αυτό που επιθυμείς, κάνεις μία επιλογή.

Είσαι ο Δημιουργός της Ζωής σου, γλυκό μου παιδί.

– Και αν ο άλλος, θυμώσει μαζί μου; Βγάλει συμπεράσματα για εμένα και με κρίνει; Πει πράγματα που δεν με αντιπροσωπεύουν;

– Όποιος σε κρίνει, θα το έχει κάνει με βάση τα δικά του πιστεύω, τις δικές του εμπειρίες, τον δικό του τρόπο που βλέπει και αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Όσοι κρίνουν, κρίνουν με βάση αυτά που φαίνονται. Αλλά αυτά που φαίνονται είναι πάντα σχετικά, με το ποιος τα παρατηρεί. Αλλιώς θα αντιληφθείς εσύ κάτι, αλλιώς ο διπλανός σου. Όλα είναι σχετικά. Όλα στον κόσμο τον γήινο είναι σχετικά. Όλα είναι απόλυτα, στον κόσμο του απόλυτου, του πνεύματος και της ψυχής. Ήρθες όμως εδώ, στον πλανήτη Γη, επέλεξες αυτή σου την ενσάρκωση για να βιώσεις όλα αυτά που σαν ψυχή είχες επιλέξει πρώτα.

Σταμάτα να κρίνεις και εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό για τις αποφάσεις που παίρνεις. Είναι αυτές που Είναι, γιατί Είσαι αυτός που Είσαι. Αποδέξου και αγκάλιασε τον εαυτό σου, χωρίς να τον κρίνεις για τις επιλογές του.
Σταμάτα να θεωρείς αληθινές τις κριτικές των άλλων. Σταμάτα να τις κάνεις δικές σου και να ζεις μέσα από αυτές, επιβεβαιώνοντας τες. Τι νόημα έχουν όλα αυτά; Σε βοηθούν να ζήσεις; Σε οδηγούν στην Αλήθεια σου; Σε οδηγούν στην Αγάπη και τη Γαλήνη που η ψυχή αναζητά; Είμαι βέβαιος ότι η απάντηση είναι όχι.

Είσαι Αυτός που Είσαι. Βάλε την πρόθεση καθημερινά να βλέπεις τον εαυτό σου, μέσα από τα δικά μας μάτια… Εμείς σε βλέπουμε όπως πραγματικά Είσαι. Και τότε θα δεις μία άλλη οπτική και εσύ θα έχεις αποκτήσει μία διαφορετική αντίληψη αυτών που στην Ζωή σου επιλέγεις και ζεις τελικά.

Να θυμάσαι… Είσαι ο Δημιουργός της Ζωής σου. Είσαι Αυτός που Είσαι. Μπορείς και έχεις το δικαίωμα, εφόσον κάτι δεν σου αρέσει να το αλλάξεις. Γεννήθηκες με το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Χρησιμοποίησε το με Σεβασμό και Αγάπη και μέσω της Αγάπης και του σεβασμού να λειτουργείς.

– Μα αυτό, έτσι όπως μου το λες, θα μπορούσε να μας οδηγήσει να παίρνουμε αποφάσεις ανεξέλεγκτα και αν δεν μας αρέσει να αναθεωρούμε και να αλλάζουμε γνώμη. Πώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία ήρεμη και γαλήνια Ζωή;

– Έχεις την εντύπωση πως αυτό που περιγράφεις δεν ισχύει ήδη; Δεν παίρνεται αποφάσεις ανεξέλεγκτα; Θεωρείς ότι τα κίνητρα σας είναι πάντοτε αγνά; Όχι. Όλα αυτά τα κάνετε, γιατί δεν πιστεύετε πραγματικά ότι Είστε οι Δημιουργοί της Ζωής σας.

Αλλά ακόμα και αυτά μπορούν να γίνουν εκπληκτικά εργαλεία, σε κάποιον που επιθυμεί μία διαφορετική αντιμετώπιση αυτών που συμβαίνουν. Όταν η συνειδητότητα ανοίξει και διευρυνθεί, τότε όλοι σας μπορείτε να αποκτήσετε μία διαφορετική αντιμετώπιση.
Όταν αρχίσετε να πιστεύετε ότι Είστε οι Δημιουργοί αυτών που ζείτε και μπείτε στην διαδικασία να δείτε εάν μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα, τότε όλα θα αλλάξουν. Γιατί θα δείτε πως όντως έτσι είναι.

Είναι όμορφο να ζεις και να θυμηθείς πώς να λαμβάνεις αποφάσεις και να κάνεις επιλογές συνειδητά, με βάση την Αγάπη. Όταν επιλέγεις με Αγάπη, δεν μπορείς να πληγώσεις κανέναν, ούτε καν τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί η Αγάπη μόνο χαρά, πληρότητα και ζεστασιά δημιουργεί. Πάντα να ρωτάς… Ποια θα ήταν η απόφαση που η Αγάπη θα έπαιρνε αυτή τη στιγμή;

– Υπέροχα. Σε ευχαριστώ. Με βοηθάς τόσο πολύ να συνειδητοποιήσω και προπάντων να γίνω πιο συνειδητός στο εδώ και το τώρα μου. Να συνδέομαι με Όλα Όσα γύρω μου Υπάρχουν. Να νιώθω πως είμαι μία ψυχή και πως ήρθα εδώ μέσα σε αυτό το σώμα και έχω αυτή τη Ζωή, για να θυμηθώ ότι είμαι μέρος μίας ψυχής και πως μέσα από την εμπειρία μου θα θυμηθώ τελικά πως ήδη κατοικώ μαζί με το Θεό. Πως ποτέ δεν χωριστήκαμε. Πως πάντα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε Ένα.

– Σε Αγαπώ. Είμαι εδώ για ό,τι με χρειαστείς.

– Και εγώ σε Αγαπώ. Σε ευχαριστώ για όλα. Όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιώ πως τελικά ο Θεός, μόνο Αγγέλους μας έχει στείλει και πως μόνο με Δώρα και Ευλογίες είναι στρωμένη μας όλη μας η Ζωή.

– Και έτσι είναι γλυκό μου παιδί. Όσο περισσότερο συνειδητοποιείτε αυτό που μόλις τώρα μου είπες, τότε όλη σας η Ζωή, θα αποκτήσει άλλο νόημα. Και εσείς θα έχετε μεταμορφωθεί. Θα σταματήσει να υπάρχει δράμα και πόνος. Θα υπάρχουν παντού και μόνο Ευλογίες. Να θυμάσαι, αρκεί να το επιλέξεις αυτό.

– Ναι. Τώρα θυμάμαι. Εγώ επιλέγω τι θα δω και πώς θα το δω. Και αυτό θα εμφανιστεί. Σε ευχαριστώ.

Άνοιξε τα φτερά του. Μία ζεστή αγκαλιά τώρα ήταν ό,τι επιθυμούσε πιο πολύ. Όλα είναι τέλεια! Χαμογέλασε και έμεινε να απολαμβάνει την στιγμή…

Αγάπη και Φως
Αρχάγγελος Γαβριήλ

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως