fbpx

65395243.6aT0R8YY

Καλημέρα Αγαπημένε μου Αρχάγγελε Μιχαήλ! Σε παρακαλώ, έλα κοντά μου! Έκλεισε τα μάτια και αμέσως βρέθηκε να κάθεται εκεί ψηλά στα σύννεφα, δίπλα στον αγαπημένο της Αρχάγγελο! Άνοιξε τα μάτια της συνειδητότητάς της και τον είδε… Καθόταν δίπλα της. Φορούσε την γυαλιστερή του πανοπλία, έναν όμορφο μπλε μανδύα και την κοιτούσε με ένα υπέροχο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του!Έγειρε το κεφάλι της επάνω στο μπράτσο του. Ήταν και ένιωθε ασφαλής!

– Ξέρεις τι δεν μπορώ να διαχειριστώ με ευκολία;
– Πες μου, γλυκό μου παιδί.
– Την υποκρισία κάποιων ανθρώπων και την μη ειλικρίνεια τους! Το γεγονός ότι υποστηρίζουν πόσο σε αγαπάνε και στο τέλος όταν σε βλέπουν να δρας, να κάνεις αληθινά τα όνειρά σου, μένουν στην σιωπή και όλα αυτά τα λόγια, εξανεμίζονται, λες και δεν έχουν ειπωθεί ποτέ. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι τελικά να χαρείς για τον διπλανό σου; Και όταν λέω να χαρείς, το εννοώ. Να χαρείς ειλικρινά, αγνά, αληθινά! Να χαρείς έχοντας βάλει το εγώ σου στην άκρη.
– …
– Γιατί δεν μου μιλάς; Γιατί κάθεσαι με τα μάτια κλειστά; τον ρώτησε γεμάτη απορία.
– Γιατί ακούω όλα αυτά που μου λες. Όταν ακούς έχοντας τα μάτια κλειστά, ακούς καλύτερα και όλη την Αλήθεια! Ακούς αυτό που οι λέξεις έχουν να σου πουν πραγματικά. Όντως σε πληγώνει πολύ αυτό που μου περιέγραψες.
– Ναι.
– Γιατί;
– Γιατί πάντα προσπαθώ να είμαι ειλικρινής! Πάντα προσπαθώ να στέκομαι δίπλα σε αυτούς που θέλω να έχω στο πλευρό μου! Και στεναχωριέμαι όταν οι άλλοι δεν κάνουν το ίδιο. Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει λόγια και στο τέλος απλά αυτοί οι άνθρωποι εξαφανίζονται;

– Και τι σημαίνει αυτό για σένα;
– Με θυμώνει.
– Γιατί σε θυμώνει;
– Γιατί φεύγουν χωρίς να ξέρω τι έχω κάνει. Και είναι πολλές εκείνες οι φορές που κατηγορώ τον εαυτό μου και κάθομαι και στεναχωριέμαι, προσπαθώντας να καταλάβω τι έκανα λάθος. Και τελικά φτάνω στο σημείο να μην βγάζω άκρη και μένω με το κενό και ένα αναπάντητο ερωτηματικό.

– Σε τι σε εξυπηρετεί ο θυμός που αισθάνεσαι;
– Σε τι με εξυπηρετεί ο θυμός; Εμένα;
– Ναι. Σε τι σε εξυπηρετεί ο θυμός που νιώθεις;
– Να μην τους ξανά εμπιστευτώ. Να μην πληγωθώ ξανά.
– Άρα σου προσφέρει προστασία! Ωραία! Τι άλλο;

– Πεισμώνω.
– Σε τι εξυπηρετεί το πείσμα;
– Στο να αποδεχτώ και να αναγνωρίσω όλα αυτά που είμαι χωρίς αυτούς!
– Δηλαδή;
– Στο να αποδεχτώ τον εαυτό μου, χωρίς την επιβράβευση των άλλων! Μαθαίνω να λέω εγώ μπράβο στον εαυτό μου! Μαθαίνω να με εμπιστεύομαι! Μαθαίνω να πατάω στα δικά μου πόδια. Μαθαίνω πώς να μπορώ να αποκτώ συνείδηση για εμένα και όλα αυτά που είμαι, μέσα από εμένα!

– Ωραία! Τι έπαθες, αγαπημένο μου παιδί; Γιατί κάθεσαι με τα μάτια κλειστά;
– Γιατί προσπαθώ να ακούσω όλα αυτά που μόλις είπα.
– Χαίρομαι όταν μαθαίνεις γρήγορα, της είπε χαμογελαστά!

– Έχω όμως μία ερώτηση. Όλα αυτά που είπα, αφορούν την δική μου πλευρά.
– Ναι. Μα μόνο για την δική σου πλευρά μπορείς να κάνεις κάτι! Μόνο για εσένα, μπορείς να μιλάς!
– Σωστό και αυτό. Απλά αδυνατώ να καταλάβω.
– Αγαπημένο μου παιδί, τι αδυνατείς να καταλάβεις; Την στάση του άλλου; Σταμάτα να το κάνεις αυτό, γιατί ολοκληρωτικά δεν θα το καταφέρεις ποτέ. Γιατί δεν γνωρίζεις τον άλλον όπως ακριβώς είναι. Γνωρίζεις μόνο ένα κομμάτι του!
– Ναι. Αλήθεια είναι αυτό, του απάντησε κουνώντας το κεφάλι σκεφτική.

– Ακόμα και να καθίσεις απέναντι του και να του μιλήσεις, μπορεί πραγματικά να μην λάβεις την απάντηση και την Αλήθεια που επιθυμείς! Γιατί μπορεί αυτός ο άλλος, να μην είναι σε θέση να την παραδεχτεί ούτε καν στον ίδιο του τον εαυτό! Δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν και για τίποτα. Γι’ αυτό σου λέω, πως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλέψεις εσύ το δικό σου κομμάτι!

– Γιατί όμως συμπεριφέρονται έτσι οι άνθρωποι;
– Λοιπόν… Μπορεί να μην είναι σε θέση να παραδεχτούν την Αλήθεια! Μπορεί τελικά το μπράβο να φαντάζει και να είναι δύσκολο να το εκφράσουν, γιατί μπαίνουν στην διαδικασία του εγώ και της σύγκρισης. Ή μπορεί οι σκέψεις σου να έχουν διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σου και να νομίζεις πως υπάρχει πρόβλημα, ενώ στην ουσία δεν υπάρχει. Ή μπορεί και εσύ από την πλευρά σου να καθρεφτίζεις σε αυτόν τον άνθρωπο δικά του θέματα, και απλά να έχει μάθει να μην τα εξωτερικεύει και να έχει επιλέξει να μην τα συζητήσει μαζί σου και απλά να αποτραβηχτεί. Ή μπορεί πολύ απλά να αλλάξατε και οι δύο ταυτόχρονα και η κοινή σας πορεία να έχει ολοκληρωθεί! Ή πολύ απλά μπορεί να άλλαξες εσύ! Μπορεί να ισχύουν όλα, μπορεί και κάποιο από αυτά. Τι σημασία έχει; Κάνοντας υποθέσεις θα μπορώ να συνεχίσω για πάντα την κουβέντα μας.

– Ναι. Έχεις δίκιο. Απλά ήταν κάτι το οποίο με ταλαιπωρούσε και γι’ αυτό και στο είπα.

– Καλά έκανες! Ξέρεις πόσο χαίρομαι όταν συζητάμε μαζί.

“Να θυμάσαι πως δεν είναι όλοι σαν και εσένα! Μην κρίνεις με βάση εσένα και αυτά που εσύ είσαι! Το θέμα είναι μέσα από τον κάθε άνθρωπο που περνά από την ζωή σου, να μαθαίνεις και να προχωράς! Να κοιτάς να εξελίσσεσαι στο βαθμό που μπορείς καθημερινά! Να αποφασίζεις ποιος Είσαι και ποιος επιθυμείς να γίνεις! Αυτό έχει σημασία!

Επίσης να θυμάσαι πως η Αλήθεια και η παραδοχή της δεν είναι κάτι εύκολο για όλους τους ανθρώπους. Και πως το μπράβο δεν έχουν μάθει όλοι οι άνθρωποι να το λένε από καρδιάς, ούτε και να το δέχονται!

Ο κάθε άνθρωπος κάνει την δική του πορεία! Ακολουθεί το δικό του μονοπάτι και εξελίσσεται στο βαθμό που μπορεί κάθε φορά!

Βγες από την διαδικασία να κρίνεις και να βγάζεις συμπεράσματα με βάση αυτό που είσαι, γιατί ο κάθε ένας από εσάς, είναι διαφορετικός.

Μην προσπαθείς να κατανοήσεις τον κόσμο με βάση την δική σου λογική και την δική σου οπτική, γιατί θα βρίσκεσαι μονίμως σε σύγχυση, μπερδεμένος, και τα “γιατί” θα ταλαιπωρούν την καρδιά σου και το μυαλό σου!

Αποδέξου την διαφορετικότητα και αγκάλιασε αρχικά τον ίδιο σου τον εαυτό! Μάθε να αγαπάς αυτό που είσαι κάθε στιγμή, χωρίς να το κρίνεις και θα δεις έναν άλλον κόσμο να ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Έναν κόσμο κρυστάλλινο, γεμάτο Αποδοχή και Αγάπη!”

Και έτσι απλά, όλα άλλαξαν μορφή και οπτική.

– Σε ευχαριστώ! Πώς τα καταφέρνεις κάθε φορά και μου τα ξεκαθαρίζεις όλα; του είπε γελώντας δυνατά!
– Χαίρομαι για αυτό!

– Έχω και κάτι ακόμα να σου ζητήσω…
– Πες το και έγινε, της απάντησε.
– Να πετάξουμε ψηλά!
Αμέσως άνοιξε τα φτερά του. Την αγκάλιασε και πέταξαν ψηλά.

– Σιγά σιγά να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα δικά σου φτερά, της είπε!
– Με εσένα στο πλευρό μου, είμαι σίγουρη πως αυτή η μέρα είναι κοντά!

Αρχάγγελος Μιχαήλ
Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως