fbpx

Sun-above-clouds

Υπάρχουν στιγμές που ο φόβος σας περιβάλλει και δημιουργούνται εντάσεις… Το Φως το αγκαλιάζει το σκοτάδι και αυτό σωματοποιείται κάνοντας την καρδιά να χτυπά δυνατά… Παρεξηγήσεις συμβαίνουν και το εγώ θίγεται και θυμώνει… Όλοι έχετε βιώσει τέτοιες καταστάσεις… Και είναι εντάξει αυτό… Όλες αυτές οι καταστάσεις δεν είναι αυτό που πραγματικά Είστε, αλλά σας βοηθούν να εξελιχθείτε και να οδηγήσετε τον Εαυτό σας, σε μονοπάτια γεμάτα με Γαλήνη, Ειρήνη και Ισορροπία… Το κάθε τι θετικό περικλείει μέσα του το αντίθετο του. Τα πάντα στον πλανήτη Γη, βασίζονται επάνω στο Νόμο των Αντιθέτων. Γιατί μέσα σε αυτά που Δεν Είσαι θα δεις όλα αυτά που Πραγματικά Είσαι…! Και εκείνη τη στιγμή μπορείς να κάνεις συνειδητές επιλογές για Εσένα και την πορεία της Ζωής σου…!

Όταν η προσωπικότητα θίγεται, σκέψεις γεννιούνται στο μυαλό και σκηνές από το παρελθόν ξεπηδούν ανεξέλεγκτα φέρνοντας αναμνήσεις στο εδώ και το τώρα από άλλες εποχές… Αναμνήσεις μακρινές, άχρωμες και ανούσιες… Τα συναισθήματα παρελαύνουν και εναλλάσσονται… Σε καταστάσεις σαν και αυτές χρειάζεται να βγείτε έξω και πάνω από όλα αυτά και να τα αντιμετωπίσετε διαφορετικά…! Μην μένετε σε όλα αυτά τα χαμηλοκραδασμικά, γιατί Δεν Είστε Εσείς όλα αυτά…!

Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, να θυμάσαι πάντα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να παρατηρείς τον Άλλον και την κατάσταση από απόσταση…! Να παρατηρείς από απόσταση ακόμα και Εσένα…! Ω ναι! Ιδίως αυτό είναι πολύ σπουδαίο και σημαντικό…! Χρειάζεται να γίνεις ο πιο τέλειος Παρατηρητής γιατί από τον τρόπο που θα αντιληφθείς αυτό που συμβαίνει θα καθορίσεις και το μέλλον σου!

Εάν παρατηρήσεις τον Άλλον θα συμβεί κάτι μαγικό, το οποίο θα σε οδηγήσει σε λαμπερά μονοπάτια συνειδητοποιήσεων… Θα μπορέσεις να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Άλλου! Θα δεις τι είναι αυτό που φοβάται, τι είναι αυτό που τώρα τον κάνει να φερθεί όπως φέρεται, ποιες είναι οι πιο κρυφές σκέψεις που τώρα καθοδηγούν τα λόγια του, τα συναισθήματα του και τις πράξεις του! Αυτό σε οδηγεί να νιώσεις και να βιώσεις την Κατανόηση! Η Συγχώρεση θα δώσει βήμα στη Συμπόνια, κάνοντας την απόσταση που μεταξύ σας δημιουργήθηκε να μηδενιστεί! Θα εμφανίσει την χαραμάδα που η Αγάπη χρειάζεται για να μπορέσει να ρίξει τις πιο λαμπερές – θεραπευτικές της ακτίνες φωτός αντικαθιστώντας το φόβο και το σκοτάδι…

Και μετά παρατήρησε Εσένα…! Τι σκέφτεσαι; Τι νιώθεις; Οι λέξεις που ο Άλλος χρησιμοποιεί πώς αντηχούν μέσα σου; Πώς τις αισθάνεσαι; Ποιες είναι οι δικές σου αναμνήσεις που ξεπροβάλλουν μέσα από τα σκονισμένα μπαούλα καθώς συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί χρειάζεσαι αυτή την εμπειρία; Τι είναι αυτό που μπορείς να εν – θυμηθείς μέσα από αυτό το περιστατικό; Και καθώς παρατηρείς τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου δες ποιες εποχές σου θυμίζουν όλα αυτά που τώρα ζεις; Τι σχέση επιθυμείς να έχεις με τον άνθρωπο του τότε; Κάνε την επιλογή σου και ανέλαβε δράση για το πώς επιθυμείς να πράξεις στην τωρινή σου κατάσταση…!

Πάντα να Παρατηρείς γλυκό μου παιδί… Τον Άλλον…! Εσένα…! Πάντα να φροντίζεις να κοιτάς τον κόσμο μέσα Και από τα μάτια του Άλλου… Αυτό θα σε γλιτώσει από την ανάγκη για κριτική και θα σε βοηθήσει να νιώσεις Ηρεμία, Γαλήνη και με Ευκολία να Ανυψώσεις αυτό που τώρα ζεις!

Σε περιπτώσεις φόβου κάνε ένα βήμα έξω γνωρίζοντας πως το κάθε τι “αρνητικό” που ζεις σε βοηθά να εξελιχθείς! Δεν χρειάζεται βέβαια η εξέλιξη να συμβαίνει μέσα από τέτοιες ενέργειες, αλλά εάν συμβεί, τότε αντί να κατακρίνεις αγκάλιασε τες και θα δεις πως πολύ σύντομα, σχεδόν στιγμιαία, θα αρχίσεις να εξελίσσεσαι μέσα από την Αγάπη, το Φως και τη Χάρη… Με ευκολία!

Τα πάντα είναι θέμα επιλογής… Η κάθε επιλογή καθορίζει και την συνέχεια της Ζωής σου! Όσο καταδικάζεις τις στιγμές της έντασης που ζεις μαζί και τους ανθρώπους που σου καθρεφτίζουν αυτά που βιώνεις αυτές θα δημιουργούνται ξανά και ξανά μέχρι να μάθεις να τις ελέγχεις και να τις αγκαλιάζεις… Η αγκαλιά μετουσιώνει! Ενώ όταν κρίνεις και καταδικάζεις αυτό που ζεις του δίνεις Δύναμη να γειωθεί στη Ζωή σου, κάνοντας την να κυλά με δυσκολία! Η αγκαλιά οδηγεί στην Αποδοχή, την Κατανόηση, τη Συμπόνια, την Αγάπη και την Εξέλιξη μέσω της Χαράς!

Παρατήρηση γλυκό μου παιδί! Του Άλλου! Του Εαυτού σου!
Και εν – θυμήσου να αγκαλιάζεις το κάθε τι! Με αυτό τον τρόπο το βοηθάς να μετουσιωθεί και να σταματήσει να δημιουργεί ξανά και ξανά καταστάσεις αρνητικές και θολές!
Η επιλογή για να ανυψώσεις τις στιγμές σου είναι δική σου και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι απλά να το επιλέξεις! Απλά επέλεξε αυτό τον τρόπο Ύπαρξης! Απλά κάνε το…! Τώρα…! Και δες Εσένα και τη Ζωή σου να μεταμορφώνονται στην κυριολεξία…!

Και πάντα να θυμάσαι… Οι σημαντικοί Άλλοι της Ζωής σου, είναι αυτές οι Ψυχές που επέλεξαν να παίξουν τους πιο άχαρους ρόλους για να σε βοηθήσουν…! Δες μέσα στα μάτια τους, την Αλήθεια που λάμπει και πριν επιλέξεις να τους καταδικάσεις, εν – θυμήσου γιατί τους ζήτησες να παίξουν αυτό το ρόλο για Εσένα…! Ναι! Σωστά διάβασες…! Εσύ τους το ζήτησες αυτό…! Μην κρίνεις από τα φαινόμενα…! Δες πίσω από τις λέξεις! Δες πίσω από αυτό που τώρα ζεις και θα δεις το πιο εκτυφλωτικό και μαγευτικό Φως να ανατέλλει… Αυτό είναι το Φως που εκπέμπει η δική σου Ψυχή αλλά και του Άλλου…! Αυτό είναι το Φως που ονομάζεται Αγάπη, Δημιουργός, Πραγματικός Εαυτός…!

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως