fbpx

spring_symphony600_600

– Με θλίβει όταν έρχονται άνθρωποι στην Ζωή μου και μετά φεύγουν.

– Γιατί να σε θλίβει αυτό;
– Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί να μην μπορούμε να είμαστε για πάντα με κάποιους ανθρώπους;

– Μα όλα κάνουν τον κύκλο τους! Άλλοι άνθρωποι έρχονται για να μείνουν, άλλοι για να φύγουν. Όλα γίνονται σωστά!
– Ναι. Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Ίσως αν γνώριζα γιατί έφυγαν. Μερικές φορές το άγνωστο δημιουργεί ερωτηματικά και αυτό ταλαιπωρεί την καρδιά μου.
– Καταλαβαίνω. Τι θα άλλαζε αν γνώριζες γιατί έφυγαν;
– Δεν ξέρω.
– Ξέρεις, της απάντησε με Ηρεμία. Θέλεις να μου πεις;
– …
– Όταν φεύγει κάποιος, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι αν έκανες κάτι λάθος και σταμάτησε να σε αγαπά. Αμφιβάλλεις για το αν είσαι καλό παιδί και καλός άνθρωπος και αν αξίζεις την Αγάπη, την Συμπάθεια και την Αποδοχή του. Αναλύεις την κατάσταση από την σκοπιά του θύματος, του φταίχτη, των ενοχών και των τύψεων. Και κάνεις σκέψεις αρνητικές για εσένα, τις Αξίες σου, τα Πιστεύω σου! Για τα “λάθη” που έκανες και εκεί ακριβώς ξεκινάς και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και σκέφτεσαι πώς θα ήταν αν είχες πράξει διαφορετικά. Έτσι δεν είναι;

– Ναι. Και λίγα λες, του απάντησε.
– Καταρχήν, χρειάζεται να αρχίσεις να μαθαίνεις πώς να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, μέσω της ενέργειας του Θεού και των Αγγέλων και πως δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση κανενός. Γιατί σε Αγαπώ όπως και να’ χει! Γιατί είσαι αρκετός όπως ακριβώς είσαι!
– Ναι. Έχεις δίκιο και σε αυτό.
– Επίσης, όλη την παραπάνω κατάσταση μπορείς να την αποφύγεις και κάποια άλλη φορά να δράσεις διαφορετικά. Ξέρεις γιατί; Γιατί αν καθίσεις με Ηρεμία, θα δεις πως ξέρεις γιατί έφυγε αυτός ο άνθρωπος από την Ζωή σου. Απλά πάρε τον χρόνο σου για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό. Επίσης, αν χρειάζεται να μάθεις γιατί κάποιος έφυγε, κάποια στιγμή θα το μάθεις.

– Τώρα που το σκέφτομαι, έχεις δίκιο. Ξέρω γιατί έφυγε. Όπως ήξερα γιατί ήρθε. Και πως δεν ήταν να μείνει για πάντα. Το ένιωθα!
– Κάνατε και οι δύο τις επιλογές σας. Και οι επιλογές σας αυτές, σας οδήγησαν εδώ που είστε. Μην θλίβεσαι για τους ανθρώπους που έφυγαν. Να χαίρεσαι γιατί ήρθαν, εξυπηρετήσατε και οι δύο τον σκοπό σας και τώρα πιο έτοιμοι από πριν, μπορείτε να προχωρήσετε! Ο κάθε ένας να ακολουθήσει τον δρόμο που χρειάζεται!
– Ναι. Έτσι είναι.
– Μπορείς, να καθίσεις με κλειστά τα μάτια και να μιλήσεις σε αυτό τον άνθρωπο. Να τον απελευθερώσεις, αφού πρώτα παρατηρήσεις την μεταξύ σας σχέση.
– Δηλαδή, να κάνω τι;

– Κάθισε με κλειστά τα μάτια και δες, γιατί προσέλκυσες αυτόν τον άνθρωπο στην Ζωή σου.

– Δεν είναι απαραίτητο να είναι συντροφική η σχέση. Μπορώ αυτό να το κάνω για οποιαδήποτε σχέση;
– Μα φυσικά. Φιλική, συντροφική, επαγγελματική. Άκου την καρδιά σου τι έχει να σου πει για αυτόν τον άνθρωπο και για ποιον λόγο ήρθε στην Ζωή σου! Μίλησε του από καρδιάς και διαισθητικά λάβε ό,τι και εκείνος έχει να σου πει. Και μετά απελευθέρωσε όλο το βάρος και το παράπονο που μέσα σου υπάρχει, σε σχέση μαζί του. Δώστο μου για να το στείλω στο Φως του Θεού! Και μετά, πιο αναλάφρος από πριν, μίλησε του από καρδιάς.
– Να του πω τι δηλαδή;
– Ας πούμε…

Σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και μοιραστήκαμε όλα αυτά τα όμορφα μαζί! Σου λέω ένα όμορφο ευχαριστώ, για όλα αυτά τα υπέροχα που είπαμε, για τις όμορφες απόψεις που ανταλλάξαμε, για τις μοναδικές εμπειρίες που βιώσαμε, για την Ζωή που μοιραστήκαμε! Μπορεί τώρα να έφυγες, αλλά ευχαριστώ για όλα αυτά που δίπλα σου έζησα! Μπορεί να παραξενεύτηκα για τον τρόπο που η σχέση μας ολοκλήρωσε τον κύκλο της, αλλά πλέον ξέρω και δέχομαι πως όλα γίνονται σωστά! Τώρα γνωρίζω και αποδέχομαι πως ο κύκλος μας ολοκληρώθηκε. Τώρα μπορούμε και οι δύο να προχωρήσουμε μπροστά. Να ανοίξουμε άλλους κύκλους, με νέους ανθρώπους, και να δημιουργήσουμε νέες εμπειρίες και νέα Ζωή! Σου μιλάω και η καρδιά μου ανοίγει από Χαρά! Πλέον μπορώ και σε απελευθερώνω! Σε ευχαριστώ! Είμαι Ευγνώμων! Αγάπη και Φως

– Τι όμορφο. Πραγματικά σε ευχαριστώ. Πολύ ανάλαφρη η όλη διαδικασία.
– Εκτός από ανάλαφρη μαθαίνεις και κάτι ακόμα μέσα από αυτή.
– Τι πράγμα;
– Τι σημαίνει πραγματική Ελευθερία και Απελευθέρωση! Πώς είναι να νιώθεις και να μπορείς να αφήνεις και τους άλλους πραγματικά ελεύθερους ενεργειακά. Γιατί πλέον γνωρίζεις, αποδέχεσαι και προχωράς!

– Για άλλη μία φορά, έχεις δίκιο. Σε ευχαριστώ, του είπε και κλείστηκε στην αγκαλιά του.

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως