fbpx

main-green-asana1

Κατά την διάρκεια της ημέρας συμβαίνουν διάφορα γεγονότα και ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Οι πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς είναι αμέτρητες. Ο συνειδητός νους είναι αυτός που θα “κρίνει” και θα αποφασίσει ποιες από αυτές τις πληροφορίες θα κρατήσει και ποιες όχι.

Όταν καθόμαστε να κάνουμε διαλογισμό, είναι φορές που μας είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε και υπάρχουν και εκείνες οι φορές που διάφορες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας και μας είναι δύσκολο να κάνουμε το μυαλό μας να ηρεμήσει.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κλείσεις τα μάτια σου, να πάρεις δύο χαλαρωτικές ανάσες εισπνέοντας από την μύτη και εκπνέοντας από το στόμα και να εστιάσεις την προσοχή σου είτε στην αναπνοή σου είτε στον χτύπο της καρδιάς σου. Μείνε στη σιωπή και παράλληλα άρχισε με ηρεμία απλά να παρατηρείς τις σκέψεις να έρχονται και να φεύγουν. Παρατήρησε, χωρίς να κρίνεις, χωρίς να επιχειρείς να τις ελέγξεις. Μπορεί εκείνη την στιγμή να σου έρθει στο μυαλό κάτι που συνέβη πριν χρόνια. Είναι εντάξει αυτό. Άφησε το απλά να φύγει. Δες απλά τις σκέψεις σου να έρχονται, να φεύγουν και να χάνονται. Μετά από μερικά λεπτά οι σκέψεις και ο νους θα σωπάσουν. Απλά χρειάζεται να δώσεις χρόνο στο μυαλό σου να ηρεμήσει και να γαληνέψει. Τότε, μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας τον διαλογισμό σου ή όποια άλλη εργασία έχεις επιλέξει.

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως