fbpx

10662193_308019039385768_7439623974738903531_o

– Αρχάγγελε μου Μιχαήλ, έλα κοντά μου σε παρακαλώ!

Έκλεισε τα μάτια και αμέσως τον αισθάνθηκε δίπλα της! Με τα μάτια της καρδιάς της τον είδε! Της χαμογελούσε και τα χέρια του ήταν διάπλατα ανοιχτά. Εννοείται πως δεν έχασε λεπτό και “χάθηκε” μέσα στην αγκαλιά του!

– Πάμε να πετάξουμε; του είπε.
– Ευχαρίστως, της απάντησε με ηρεμία και αμέσως την πήρε στην αγκαλιά του και πέταξαν ψηλά. Βρήκαν ένα όμορφο σύννεφο και κάθισαν στην άκρη του.
– Τι όμορφος που φαντάζει ο κόσμος από εδώ ψηλά! Πόση Ομορφιά, πόση Γαλήνη! Κοιτούσε με δέος γύρω της! Όλα ήταν υπέροχα! Όλα ήταν τέλεια!

– Ξέρεις τι παρατηρώ Αρχάγγελε μου Μιχαήλ;
– Τι αγαπημένο μου παιδί;
– Έχουν υπάρξει φορές στην Ζωή μου που αγχώνομαι για το πώς θα πω πράγματα στους ανθρώπους που έχω γύρω μου! Πώς θα τους ενημερώσω για αποφάσεις που έχω πάρει. Σκέφτομαι, “πώς θα τους το πω; πώς θα αντιδράσουν; τι θα γίνει μετά; θα έχω την στήριξή τους ή θα χρειαστεί να τσακωθώ για αυτό που επιθυμώ;” Και οι σκέψεις γίνονται αμέτρητες και ο φόβος τελικά με κυριεύει.
– Και τι γίνεται μετά;
– Ή μιλώ με φόβο καρδιάς και ως γνωστόν οι φόβοι μου βγαίνουν αληθινοί, ή αποφασίζω να μην μιλήσω καθόλου.
– Μάλιστα… Ξέρεις γιατί και πότε συμβαίνει αυτό;
– Όχι, του απάντησε.

– Μην βιάζεσαι να μου απαντήσεις. Σκέψου. Πάντα να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις.
– Ναι! Σε αυτό έχεις δίκιο! Δώσε μου λίγα λεπτά…
– Όσα θες! Έχουμε ολόκληρη την αιωνιότητα μπροστά μας, της είπε χαμογελώντας!

Μετά από λίγα λεπτά, καθισμένοι εκεί δίπλα δίπλα, στη σιωπή, γύρισε και τον κοίταξε με τα μάτια της διάπλατα ανοιχτά.

– Πες μου, της αποκρίθηκε.
– Όταν αυτοί οι άνθρωποι αντιδρούν απότομα ή άσχημα σε αυτά που έχω να τους πω, απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους μου και τις ανασφάλειες που εγώ έχω μέσα μου.
– Ακριβώς. Καθρέφτισμα των όσο αισθάνεσαι και πιστεύεις είναι όλα αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι στην ουσία να δίνουν σάρκα και οστά σε όλα αυτά που ήδη πιστεύεις. Δίνουν Ζωή στις δικές σου σκέψεις, φόβους και ανασφάλειες. Και ξέρεις πιο είναι το θαυμάσιο σε αυτή την κατάσταση;
– Όχι δεν μπορώ να φανταστώ, πέρα του εμφανές. Πως θα υπάρξουν νεύρα και ένταση. Αλλά αυτό μόνο θαυμάσιο δεν είναι.
– Κάνω πως δεν άκουσα και συνεχίζω, της είπε χαμογελώντας γλυκά! Πως παρατηρώντας αυτούς τους ανθρώπους απλά μπορείς να δεις τι είναι αυτό που χρειάζεται να δουλέψεις με τον εαυτό σου, προκειμένου να απαλλάξεις τον εαυτό σου από όλα αυτά που σε ταλαιπωρούν και φοβάσαι!
– Σωστά! Πόσο δίκιο έχεις, για άλλη μία φορά!
– Θες να σου πω την συνέχεια;
– Ανυπομονώ, του είπε γελώντας, αν και νομίζω πως την ξέρω.
– Πες μου αυτό που νομίζεις.

– Ε να… Μόλις παρατηρήσω τις αντιδράσεις αυτών των ανθρώπων και ανακαλύψω τον Θησαυρό που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, θα μπορώ να καθίσω με ηρεμία για να δουλέψω με εμένα. Και μόλις το κάνω αυτό, θα μπορώ να πάω να τους μιλήσω, με μεγαλύτερη Σιγουριά και Αποφασιστικότητα! Και εκείνοι θα με αγκαλιάσουν!
– Ακριβώς! Όταν είσαι Σίγουρος για τον εαυτό σου και κάποια απόφαση που έχεις πάρει, τότε και οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου θα αγκαλιάσουν όλα αυτά που εσύ έχεις αποφασίσει! Θα σου δώσουν το χέρι, θα σου πουν “κόλλα το”, θα σου πουν “μπράβο”. Θα σε εμψυχώσουν και θα χαμογελάσουν με όλα αυτά που θα τους πεις. Και όλα αυτά, γιατί εσύ θα έχεις αλλάξει! Γιατί εσύ, θα αποπνέεις Σιγουριά και θα είσαι βέβαιος για όλα αυτά που πιστεύεις και όλα αυτά που επιθυμείς!
– Ναι. Τα πιστεύω όλα αυτά που μου λες. Το πιστεύω πως μπορεί να γίνει έτσι. Αν καθίσω και σκεφτώ τέτοιες στιγμές, είμαι σίγουρη πως αυτό που περιγράφεις έχει συμβεί στην Ζωή μου! Να σε ρωτήσω όμως κάτι;
– Βεβαίως!

– Και τι γίνεται με εκείνες τις περιπτώσεις που ο άλλος, όσο σίγουρος και αν είμαι με τον εαυτό μου, δεν χαίρεται με εμένα ή δεν με εμψυχώνει;

– Αν εσύ έχεις δουλέψει με τους φόβους σου και ξέρεις με Σιγουριά πως πλέον δεν υπάρχει κάτι μέσα σου που να σε ανησυχεί, τότε αγαπημένο μου παιδί, είναι δικό του θέμα και αντιδράει έτσι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και την απόφαση που έχεις πάρει. Εξάλλου, όταν αυτό θα συμβεί, πίστεψε με, δεν θα σε επηρεάσει καθόλου η αντίδραση του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Γιατί εσύ μέσα σου, θα νιώθεις και θα είσαι ήρεμος και σίγουρος!

– Α! Σωστά! Οπότε έτσι θα μπορώ να αναγνωρίζω πότε η συμπεριφορά του άλλου είναι κάτι που αφορά εμένα και πότε όχι.
– Σωστά! Πολύ σωστά! Είναι και αυτός ένας τρόπος.
– Με αγχώνει λίγο αυτό.
– Δεν χρειάζεται. Μόλις αρχίσεις να γίνεσαι παρατηρητής της Ζωής σου, θα δεις πως όλα αυτά που τώρα σε ανησυχούν, θα μπουν στην θέση τους!
– Και όλα θα είναι ξεκάθαρα, του είπε κουνώντας από χαρά τα χέρια της και τα πόδια της, σαν ένα μικρό παιδί!
– Ακριβώς! της αποκρίθηκε ο Αρχάγγελος γελώντας δυνατά.

– Μου επιτρέπεις να σου θυμίσω κάτι; Τι σκέψεις έκανες για το πώς θα έλεγες στους γύρω σου ότι ασχολείσαι με τους Αγγέλους; Και στο τέλος τι έγινε; Θυμάσαι;

– Ναι! Θυμάμαι! Αγχωνόμουν είναι η Αλήθεια! Για το πώς θα το έπαιρναν οι άνθρωποι του κύκλου μου, οι γονείς μου, ο άνθρωπος μου. Μαζί βέβαια, το λύσαμε και αυτό. Δουλέψαμε τις ανησυχίες που είχα και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως….

Και ξαφνικά σταμάτησε να μιλάει…

– Τι έπαθες; την ρώτησε ο Αρχάγγελος και την κοιτούσε με συμπόνοια. Τι θυμήθηκες;
– Πως αυτά που πριν είπες, με τα μπράβο, και τα χαμόγελα και το “κόλλα το”, ήταν η αντίδραση που είχε η μαμά μου όταν της είπα με τι ασχολούμαι. Πως “εργάζομαι” παρέα με τους Αγγέλους και το Θεό βοηθώντας άλλους ανθρώπους. Μου στάθηκε, με εμψύχωσε, αγκάλιασε την απόφασή μου! Χάρηκε για εμένα και τις επιλογές μου!
– Ακριβώς. Και όλα αυτά γιατί είχες δουλέψει με τους φόβους σου και ήσουν πλέον σίγουρη για την απόφασή σου!
– Ναι. Η Αλήθεια είναι πως είχα μεγάλο άγχος για το πώς θα της το έλεγα και πώς θα αντιδρούσε. Πόσο δίκιο έχεις τελικά! Όλα ξεκινάνε και όλα καταλήγουν σε εμάς, του είπε, και τα μάτια της ήταν βουρκωμένα!

– Και έτσι είναι!

Μία πεταλούδα πέταξε κοντά τους! Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, την πήρε απαλά στα χέρια του και την ακούμπησε μέσα στα δικά της χέρια!

– Οι πεταλούδες, συμβολίζουν την Αναγέννηση της είπε!
– Ναι. Το γνωρίζω αυτό! Με δάκρυα στα μάτια απλά έγειρε το κεφάλι της πάνω στο μπράτσο του κρατώντας και παρατηρώντας την πεταλούδα που καθόταν πάνω στην παλάμη της!

– “Ήρθε η στιγμή της Αλλαγής και την Αναγέννησης λοιπόν! Προχώρα. Χωρίς φόβο αυτή την φορά! Είμαι δίπλα σου! Σε στηρίζω, σε Αγαπώ!”

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως