fbpx

65395243.6aT0R8YY

– Αγαπημένε μου Αρχάγγελε Μιχαήλ, σε παρακαλώ έλα κοντά μου!

Πάντα έτσι τον καλούσε κοντά της… Και έτσι έκανε για άλλη μία φορά… Αν και κάτι μέσα της,

της έλεγε πως ήταν πάντα στο πλευρό της! Απλά τις στιγμές που το ζητούσε, Εκείνος φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του!

Την αγκάλιασε γλυκά και εκείνη χαμογέλασε.

– Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι είναι ο υποσυνείδητος και τι είναι ο συνειδητός νους;

– Με μεγάλη μου χαρά. Πρώτα όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πως όταν λέμε νους εδώ, εννοούμε τον εγκέφαλο. Γιατί ο νους είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο.
– Τι εννοείς;
– Εννοώ πως ο νους στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νομίζετε. Όταν λέμε νου, εννοούμε την σκέψη και την ενέργεια που παράγεται από αυτή την σκέψη!
– Σε ευχαριστώ. Πολύ όμορφο αυτό που μου είπες.

– Λοιπόν… Ξεκινάμε. Είσαι έτοιμη;

Του έγνεψε καταφατικά το κεφάλι και το ταξίδι ξεκίνησε..

– Ο συνειδητός νους είναι εκείνο το κομμάτι του εγκεφάλου σου που παίρνει τις αποφάσεις και που λέει στον υποσυνείδητο νου με ποιον τρόπο να κάνει κάτι. Επίσης είναι αυτός που κρίνει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Καθημερινά λαμβάνεις εκατομμύρια πληροφορίες. Δεν είναι δυνατό να τις κρατάς όλες μέσα σου. Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που έχεις ακούσει κάτι και το έχεις ξεχάσει, ενώ κάτι άλλο το θυμάσαι. Ο συνειδητός νους είναι αυτός που αποφασίζει ποιες πληροφορίες χρειάζεσαι και ποιες όχι.

– Ο συνειδητός και ο υποσυνείδητος νους συμφωνούν πάντα μεταξύ τους;

– Όχι δεν συμφωνούν πάντα. Για παράδειγμα, μπορεί συνειδητά να μην πιστεύεις πως έχεις φόβους για την Αγάπη, αλλά αν κοιτάξεις στο υποσυνείδητο σου, να δεις πως όντως υπάρχουν κάποιοι φόβοι που δεν σου επιτρέπουν να βιώσεις και να νιώσεις την Αγάπη στην πραγματικότητά σου. Επίσης να θυμάσαι πως ο συνειδητός νους είναι αυτός που προγραμματίζει το υποσυνείδητο σε νέες συμπεριφορές.

– Θαυμάσια! Και για τον υποσυνείδητο νου τι ισχύει;

– Στον υποσυνείδητο νου, αποθηκεύονται οι αναμνήσεις, οι μνήμες, οι συνήθειες, τα συναισθήματα και οι πεποιθήσεις που έχεις για την Ζωή! Δεν αναγνωρίζει τις λέξεις «μην», «δεν», «όχι», «δεν πρέπει», «δεν μπορεί», «δεν γίνεται». Γι’ αυτό διαρκώς σου επισημαίνω να προσέχεις πώς μιλάς και να επιλέγεις με Σοφία τις λέξεις που χρησιμοποιείς! Όταν για παράδειγμα λες, «δεν θέλω να είμαι άλλο μόνη μου», το υποσυνείδητο αυτό που λαμβάνει και αντιλαμβάνεται είναι πως «θέλω να είμαι και άλλο μόνη μου» και φροντίζει αντίστοιχα για αυτό που λες, σκέφτεσαι και νιώθεις. Επίσης, μέσω του υποσυνείδητου νου είναι που κάνεις καθημερινά «μηχανικά» πράγματα όπως τα αποκαλείς, όπως το να οδηγείς, να γράφεις, να διαβάζεις. Μέσα στον υποσυνείδητο νου έχει καταγραφεί το γεγονός ότι περπατάς και όλες οι λειτουργίες του σώματος σου. Αν θες κάτι να σου γίνει συνήθεια, τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις την συγκεκριμένη πληροφορία στον υποσυνείδητο νου!

– Πόσο ενδιαφέρον! Άρα όταν θέλω να αλλάξω μία μου συνήθεια ή μία πεποίθηση δουλεύω με τον υποσυνείδητο νου.

– Ακριβώς! Καθώς μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι πως κάποια από τα πρότυπα συμπεριφοράς που έχεις δεν σε εξυπηρετούν πια. Μπορείς λοιπόν να εργαστείς με το υποσυνείδητό σου αλλάζοντας όλα αυτά που πλέον δεν σου κάνουν. Να θυμάσαι πως το υποσυνείδητο λειτουργεί όπως το μάθεις και το προγραμματίσεις!
Επίσης, θα σου πω το εξής. Το υποσυνείδητο όλες τις εγγραφές που λαμβάνει και αποθηκεύει τις θεωρεί θετικές!

– Ορίστε; Τι εννοείς με αυτό;

– Πως κάθε εγγραφή για το υποσυνείδητο είναι θετική. Θες να σου δώσω κάποιο παράδειγμα;

– Ναι. Θα με βοηθούσες πάρα πολύ.

– Αν για παράδειγμα, μέσα σου πιστεύεις πως όταν είσαι άρρωστος μπορείς και ξεκουράζεσαι, τότε σε κάποια στιγμή υπερβολικής κούρασης, θα αρρωστήσεις προκειμένου να ξεκουραστείς. Σου έχει τύχει ποτέ αυτό;

– Ναι. Όντως. Έχουν υπάρξει φορές, που σκεφτόμουν πόσο εξαντλημένη νιώθω και πόσο πολύ θα ήθελα να είχα χρόνο για ξεκούραση.
– Και τι είχε συμβεί τότε;
– Είχα αρρωστήσει.
– Ακριβώς. Ήρθε το υποσυνείδητο, έφερε στην επιφάνεια την πεποίθηση που λέει μόνο όταν αρρωσταίνω ξεκουράζομαι και «δημιούργησε» μία αρρώστια για να εκπληρώσει αυτό που εσύ πιστεύεις.
– Πραγματικά είναι εκπληκτικό.
– Ναι είναι. Και αυτό είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα. Φαντάσου πόσες πολλές εγγραφές και πεποιθήσεις είναι περασμένες μέσα στο υποσυνείδητο σου για όλους τους τομείς της ζωής σου. Και πως όλες αυτές οι πεποιθήσεις καθορίζουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, που δρας, αντιδράς και ζεις γενικότερα!

– Μπορώ να αλλάξω όλες αυτές τις πεποιθήσεις;
– Όσες δεν σε εξυπηρετούν ή θεωρείς πως δεν χρειάζεσαι πια, φυσικά και μπορείς. Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις αυτές σημαίνει πως είσαι έτοιμη να προχωρήσεις.
– Σωστά! Πόσες πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Πραγματικά σε ευχαριστώ!
– Το ξέρεις πως είμαι πάντα δίπλα σου και πάντα στην διάθεσή σου. Θέλω να σου επισημάνω και το εξής. Δώσε προσοχή στις σκέψεις που κάνεις όταν ξαπλώνεις το βράδυ να κοιμηθείς!
– Γιατί;
– Γιατί το υποσυνείδητο σου ποτέ δεν κοιμάται. Και εκείνη ακριβώς την στιγμή πριν τον ύπνο, είναι που εσύ τον τροφοδοτείς με τις πληροφορίες που θεωρείς πιο σημαντικές για εσένα. Για αυτό, βάλε την πρόθεση κάθε βράδυ όταν ξαπλώνεις, να μην σκέφτεσαι όλα αυτά που φοβάσαι, αλλά να οραματίζεσαι όλα εκείνα που επιθυμείς για την Ζωή σου! Γιατί κατά την διάρκεια που εσύ θα κοιμάσαι, το υποσυνείδητο σου θα επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες και θα τους δώσει υλική μορφή στον κόσμο που ζεις, είτε μέσω κάποιου προσώπου, κατάστασης ή ύλης! Και το πιο σημαντικό; Όλα αυτά που οραματίζεσαι, να τα οραματίζεσαι με την αίσθηση πως ήδη τα έχεις! Του ήδη ολοκληρωμένου! Άσε αυτά τα υπέροχα συναισθήματα να πλημμυρίσουν την καρδιά σου και όλο σου το Είναι! Γιατί Είσαι όλα αυτά που ονειρεύεσαι και επιθυμείς! Εξάλλου πάντα να θυμάσαι κάτι που σου έχω ξαναπεί… Πως για να μπορείς κάτι να το ονειρευτείς, σημαίνει πως μπορείς να το αποκτήσεις κιόλας!

– Ειλικρινά σε ευχαριστώ! Θα με βοηθήσεις να ξεκαθαρίσω όλα εκείνα που πια δεν χρειάζομαι;
– Ναι γλυκό μου παιδί. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να σε βοηθώ με ό,τι χρειάζεσαι! Έτοιμη για να κάνουμε τον πρώτο επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδήτου;

– Μπορούμε πρώτα να πετάξουμε εκεί ψηλά στα σύννεφα;

– Φυσικά, της αποκρίθηκε και αμέσως βρέθηκαν να κάθονται πάνω σε ένα σύννεφο κοιτώντας την Γη από ψηλά!

– Τώρα Είμαι και Νιώθω πανέτοιμη! του αποκρίθηκε με το αίσθημα της πληρότητας να ξεχειλίζει όλη της την ύπαρξη!

– Τέλεια, της είπε! Και τώρα απλά κλείσε τα μάτια σου…

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως